MODEKO FUARINA ALIM HEYETİ DOPİNGİ

  • 0
  • 692
Yazı Boyutu:

Türkiye Mobilya Sektörü, 4-8 Nisan 2012 tarihleri arasında İzmir’de 23. Kez düzenlenecek olan “MODEKO İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı”nda bir araya geliyor. Ege İhracatçı Birlikleri, Mobilya Sektörü’nün 1 yıl boyunca iple çektiği MODEKO Fuarı kapsamında Yunanistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Rusya ve Tunus’tan ithalatçıların katılımı ile “Modeko Mobilya Alım Heyeti Organizasyonu” düzenliyor.
 
Türk Mobilya Sektörü’nün kalbi 4-8 Nisan 2012 tarihlerinde İzmir’de atacak. Son yıllarda estetik, konforlu, ergonomik ürün yelpazesi ile büyük bir gelişim gösteren Türk Mobilya Sektörü, bu yıl 23. Kez düzenlenecek olan “MODEKO İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı”nda yeni ürünlerini ve modellerini tüketicilerin beğenisine sunacak.
 
“MODEKO İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı”nın Türkiye’nin mobilya ihracatına ivme kazandırması için harekete geçen Ege İhracatçı Birlikleri, Yunanistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Rusya ve Tunus’tan 12 ithalatçı firmanın katılımı ile “Modeko Mobilya Alım Heyeti Organizasyonu”na imza atacak. İthalatçılarla, Türk ihracatçıları 03 Nisan 2012 Salı günü ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Türkiye’ye gelen ithalatçıların ikili görüşmeleri olumlu geçen firmaların üretim tesislerini ziyaret etmeleri de planlanıyor.
 
Türk Mobilya Sektörü’nün 2023 yılı için 6 milyar dolar ihracat hedefi ortaya koyduğunu belirten Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri  İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müjdat Kemer, bu hedefe ulaşmak için her fuarı fırsat olarak gördüklerini kaydetti.
 
Ticaret Müşavirliklerimizin yaptığı çalışma sonucunda Arnavutluk, Bosna Hersek, Rusya, Tunus ülkelerinden gelecek olan 12 firmayla ikili görüşmeler yapılacağını bildiren Kemer: “MODEKO 2012 mobilya sektörü için önemli bir fuar olma özelliği taşıyor. 23. İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı’na alım taleplerinin büyük olacağını düşünüyoruz. Türkiye’den ofis mobilyası, büro mobilyası, mutfak mobilyası, modüler mobilya gibi mobilya çeşitlerinde ithalat yapmak isteyen 4 ülkeden gelecek olan 12 firmayla ikili görüşmelerin ihracatımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
 
“Arnavutluk, Bosna-Hersek, Rusya ve Tunus ülkelerine 1 milyar dolarlık ihracat yapacağız”
Rusya’nın her sektör için önemli ve gelecek vaat eden bir dış pazar niteliğinde olduğunu söyleyen Kemer şöyle konuştu; “2011 yılında 240 milyon dolar ihracat yaptığımız Arnavutluk, Bosna-Hersek, Rusya ve Tunus ülkelerinden gelecek firmalar ihracatımızın artması ve işbirlikleri geliştirebilmemiz için önem taşıyor. 2023 mobilya sektörü olarak gerçekleştirmeyi planladığımız 6 milyar dolarlık ihracat hedefinin, alım heyetleri sayesinde artmasını ve 2023 hedefimizin 1 milyar dolarlık kısmını Arnavutluk, Bosna-Hersek, Rusya ve Tunus’un karşılayabileceğini düşünüyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım ürünleri ihracatını gençler sayesinde 35 milyar dolardan 50 milyar dolara çıkaracak

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Arşiv