Muhtarların yüzünü güldüren hizmet

  • 0
  • 725
Muhtarların yüzünü güldüren hizmet
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

113 mahallesiyle İzmir'in en çok muhtarlığına sahip ilçesi olan Konak'ta belediye ile muhtarlıklar arasında iletişimi daha güçlü hale getirmek amacıyla kurulan Konak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü sayesinde vatandaşların talepleri daha hızlı sürede çözüme kavuşturuluyor.

Halka en iyi hizmeti sunmak ve katılımcı demokrasiyi güçlendirmek için çalışan Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında meclis kararıyla kurduğu Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kısa sürede ortaya koyduğu etkin çalışma sistemiyle mahalle muhtarlarının yüzünü güldürdü. 113 mahallesiyle İzmir'in en çok muhtarlığına sahip ilçesi olan Konak’ta muhtarlarla belediye arasında köprü vazifesi gören müdürlük personeli düzenli olarak muhtarları ofislerinde ziyaret ediyor. Hafta içi mesai saatleri içinde muhtarların kapısının tek tek çalınarak gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde muhtarlar belediyeye gelmek zorunda kalmıyor. Mahalleliden gelen şikayet ve istekler görevli personel tarafından not alınıyor. Muhtarlarla sürekli iletişim halinde olan personel gelen talepleri ilgili birim yetkililerine aktarıyor. Aktarılan şikayet ve isteklerin yerine gelip gelmediğini de kontrol eden müdürlük çalışanları, muhtarlara anında geri dönüş yaparak, bilgi veriyor. Günlük ziyaretlerin haftalık ve aylık olarak da raporu tutuluyor.

HIZLI HİZMET İLE MUTLU MAHALLELER
Konak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün uygulamaya geçirdiği hizmetten oldukça memnun olan muhtarlardan Hasan Özdemir Mahallesi Muhtarı Reşit Göknar, yeni kurulan müdürlüğün belediye ile muhtarlar arasında köprü görevi gördüğünü söyledi. Mahallenin sorunlarının artık daha kolay çözüldüğüne dikkat çeken Göknar, "Belediye ile aramızda köprü oldular. Muhtarlar Müdürlüğü'ne dilek ve şikayetlerimizi bildiriyoruz, onlar da gereğini yapıyorlar. Allah razı olsun, çok memnunuz" dedi. 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Mustafa Sayar da, müdürlük hizmetlerinden memnun oldukları ifade ederek, "Artık bir sorunumuz olduğunda müdürlüğümüzle irtibat kurarak sorunlarımızı çözüyoruz" diye konuştu. Konak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ayrıca ilçede görev yapan 113 mahalle muhtarının iletişim bilgilerinin yer aldığı bir de kitapçık hazırladı. 'Mahalle Muhtarlarımız' adıyla basılan kitapçıkta muhtarların fotoğraflarının yanı sıra muhtarlık ofislerinin adresleri ve telefon numaraları yer alıyor. Kitapçık ile iletişimi kuvvetlendirip, birbirlerini tanımalarına olanak veriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi’ni ağırladı

Menderes Semaları Rengarenk Oldu

Kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

Arşiv