Muhteşem açılışta Dany coşkusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij mekanı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, sezonun açılış konserinde ünlü Fransız şarkıcı Dany Brillant’ı ağırladı.

  • 0
  • 993
Muhteşem açılışta Dany coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij mekanı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, sezonun açılış konserinde ünlü Fransız şarkıcı Dany Brillant’ı ağırladı. İzmir seyircisini çok farklı ve çok sıcak, Adnan Saygun’u ise akustik anlamda muhteşem bulduğunu söyleyen Brillant, renkli sürprizleriyle hayranlarını gülümsetti. Büyükşehir Belediyesi, biletleri 1 saatte tükenen konseri izlemek isteyenler için AASSM bahçesine dev ekran kurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 2016-2017 sezonuna unutulmaz bir konserle başlangıç yaptı. Akdeniz’in romantik sesi Dany Brillant, İzmirlilere soyadının anlamına yakışan “parlak” bir sahne şovuyla sıradışı bir gece yaşattı.

 Brillant’dan Türkçe “Sizi Seviyorum”
Tunus asıllı Brillant, kültür mozaiği Akdeniz ülkelerinin tüm ritimlerini derlediği Fransızca, İngilizce, İtalyanca, salsa, cha cha cha, rock’n roll ve slow şarkılarından oluşan geniş bir repertuarla seyircisiyle buluştu.

Sahneye seyircilerini Türkçe “iyi akşamlar, teşekkür ederim, sizi seviyorum” cümleleri ile selamlayarak çıkan Dany Brillant, konser boyunca sık sık neşeli anekdotlar paylaştı. İzleyicilere kendilerini adeta stand-up gösterisinde hissettiren sanatçı, sürprizleri ile gece boyunca yüzleri gülümsetti.

Bu şarkılarda dansa davet var
1965 doğumlu Dany Brillant parçalarıyla dinleyicilerine doyumsuz bir müzik ziyafeti sunarken, dans performansıyla da gözleri kamaştırdı. “Tant Qu’Il Y Aura Des Femmes” şarkısı sırasında zaman zaman sahneden inerek seyircilerin arasına karışan ve onlarla dans eden Brillant, “Sway” parçası ile dans etmek isteyen tüm seyircilerini bu kez sahneye davet etti.

İki saate yakın süre sahnede kalan ünlü sanatçı, “Quand Je Vois Tes Yeux” ve “Une Histoire d’Amour” gibi bilinen şarkılarının yanı sıra “Le Dernier Romantique” isimli yeni albümünden seslendirdiği seçki ile sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı.

Dany Brillant’ın İtalyanca seslendirdiği “Come Prima” isimli slow şarkıda sanatçıya zarif danslarıyla eşlik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

“Adnan Saygun muhteşem”
Klavye, davul, kontrbas ve saksafondan oluşan 4 kişilik orkestrası ile kulaklarda uzun süre silinmeyecek iz bırakan Dany Brillant, konserin finalinde kendisini bırakmak istemeyen seyircilerine 3 bis parçası seslendirdi.

Konserin ardından basın mensupları ve imza almak isteyen sevenleri ile buluşan Brillant, daha önce İstanbul, Bodrum ve Antalya’da konserler verdiğini ancak İzmir seyircisini çok farklı, çok sıcak, Adnan Saygun’u ise akustik anlamda muhteşem bulduğunu ifade etti.

İzmir’i yeterince gezemediğini ve yerel lezzetleri tadamadığı için üzüldüğünü aktaran Brillant en kısa sürede kenti keşfe çıkacağını belirtti.

Son zamanlarda dünya gündeminin ve özellikle Suriye’de yaşananların kendisini çok üzdüğünü aktaran Dany Brillant, hayata ve insanlara duyduğu sevgiyi canlı tutabilmek için radyo ve televizyon açmadığını vurguladı.

Bilet bulamayanlar için dev ekran kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, biletleri bir saat içinde tükenen konseri izlemek isteyenler için, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bahçesine dev ekran kurdu.  Konseri salon dışında izleyen sanatseverler, bu hizmetten çok mutlu olduklarını ve konserden büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Salondan ayrılan seyirciler ise bu unutulmaz bir konseri Adnan Saygun gibi büyüleyici bir ortamda izlemenin büyük şans olduğunu söyledi.

 Dopdolu Ekim
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 10 Ekim’de İzmir Oda Müziği Topluluğu, 18 Ekim’de Anadolu Solistleri, 24 Ekim’de Emel Mathlouthi ve 25 Ekim’de Semplice Quartet’i sanatseverlerle buluşturacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv