NİL FİDANLARDA YAŞAYACAK

  • 0
  • 690
Yazı Boyutu:

23 Aralık 2011 akşamı geçirdiği trafik kazasından sonra 15 gün hayata tutunabilmek için çabalayan Nil Buket Gülergin  5 Ocak’ta hayata gözlerini yumdu.Nil Buket’in facebook paylaşım sitesinde ki adresi Nil Angel’dı. Gerçek hayatta da melek olan ve  organları ile 7 kişiyi  hayata bağlayan Nil Buket Gülergin’in arkadaşları ve ailesi Ege Orman Vakfı ile birlikte  Çeşme Ildırı'da orman oluşturmak üzere harekete geçerek kampanya başlattı. 
Kampanya Nil’in  sihirli dokunuşuyla bir anda tüm Türkiye’ye yayıldı ve iki ay gibi kısa bir sürede 15 bin fidana ulaştı.  
 
Çeşme-Ildırı’da oluşturulan “Nil Buket Gülergin Ormanı”nda Nil’in annesi Şennaz Şengül ve yakınları, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve kalabalık bir katılımla düzenlenen fidan dikim töreninde fidanlar Nil anısına dikildi.
Fidan dikim töreni organizasyonuna destek olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe’de yaşanan kaza gününü anımsatarak duygusal bir konuşma yaptı. İnce, Ege Orman Vakfı’na da teşekkür ederek, Vakfın ağaçlandırmada uzman ve güvenilir bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti. 
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, ağaçlandırma sahası hakkında teknik bilgi verdi. Ağaçlandırmanın İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile sürdürüldüğünü belirten Gençol, “Nil’in annesi Şennaz Hanım kazadan sonra asil bir davranışla organ bağışında bulunarak 7 kişiye, ağaçlandırma kampanyası ile de 15 bin fidana can verdi.”  dedi. Gençol, “Yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatma düşüncemize sahip çıkan doğaseverlere şükranlarımızı sunuyoruz.” diyerek Nil’in annesi Şennaz Şengül’e plaket  takdim etti.
Nil’in annesi Şennaz Şengül, “Nil’in ruhunun burada bizimle olduğuna ve bizi hissettiğine  inanıyorum. Nil fidanlarda yaşayacak .” diye konuştu. Şennaz Şengül ormanın oluşturulmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 
Duygusal anların yaşandığı törende fidanlar Nil anısına dikildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv