Pakistan ile ekonomide de kardeşlik

  • 0
  • 851
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, tekstilden gıdaya, makineden kimyaya, inşaattan yenilenebilir enerjiye kadar birçok güçlü sanayiyi bünyesinde toplayan İzmir’de Pakistan ile ortak yatırımlara imza atılabileceğini bildirdi.
Pakistan Başbakanı Raja Pervez Aşraf’ın sanayi danışmanı Mohammed Raja, Pakistan İzmir Fahri Konsolosu Cahit Yaşar Eren ile birlikte EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti.
 
Doğru adres
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, konuk danışmanı İzmir’in yatırım avantajları ve Oda’nın yapısı hakkında bilgilendirdi. EBSO’nun Türkiye’de ilk ISO 9000 belgesini alan ve Türk iş aleminin çatı örgütü TOBB’un akredite ettiği Oda olduğunu vurgulayan Yorgancılar, tekstil, gıda, demir çelik, kimya ve petrokimya, makine, inşaat, otomotiv ve yan sanayi, elektrik-elektronik, enerji ile kağıt başta olmak üzere 67 değişik sektörde faaliyet gösteren 4 bin 700 üyesi bulunduğunu anlattı.
Ender Yorgancılar, İzmir’in yatırımlar konusunda Türkiye’nin en avantajlı kenti durumunda bulunduğuna işaret ederken, şunları söyledi:
“Dünya ile rekabet edebilen ürünlere imza atıyoruz. Organize sanayi bölgelerimiz ve serbest bölgelerimiz yatırım avantajları sunuyor. Denizde Çandarlı Limanı, hava ulaşımında Adnan Menderes Havalimanı yeni terminal binası, Kemalpaşa’daki lojistik merkez, organize sanayi bölgelerindeki yükleri limana ulaştıracak demiryolu yatırımları, İzmir-İstanbul Otoyolu ve İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren projeleri başta olmak üzere kara, hava ve denizyolu yatırımları da İzmir’i bir lojistik merkeze dönüştürecek. Dünyanın tanıdığı 80 yıllık fuarımız ve ihtisas fuarlarımız var, yeni fuar alanımız 2013’de hizmete girecek. İzmir Kalkınma Ajansı’mız projeler geliştiriyor. 9 üniversitemizle eğitim düzeyi yüksek insan kaynağına sahibiz. İzmir yılda 300 gün güneş alan iklimi ve sosyal yaşamı ile de Türkiye’nin en gözde illerinden biri. Yatırım için en doğru adres.”
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, EXPO’nun da İzmir için büyük önem taşıdığını, bu sayede kente yapılacak 25 milyar dolar civarındaki yatırımın tanıtıma ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Yorgancılar, “Ticareti artırmak için sanayicilerimizi sektörel bazda biraraya getirelim. Pakistan’dan bir ticaret heyetini EBSO’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.
 
Sektörel yapımız uyuşuyor
Pakistan Başbakanı Aşraf’ın sanayi danışmanı Raja da, Pakistan ile Türkiye’nin sektörel yapısının birbirine uygun olduğuna dikkat çekti. Mohammed Raja, “Pakistan’a döner dönmez iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde ve İzmir’e bir ticaret heyeti organizasyonu düzenlenmesi yolunda çeşitli girişimlerde bulunacağım” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Arşiv