Pervin Par Vefat etti

  • 0
  • 1.410
Pervin Par Vefat etti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk sinemasının bir döneme damgasını vuran yıldızlarından Pervin Par, yaşamını sürdürdüğü Çeşme Dalyan’da hayatını kaybetti. 
Uzun zamandan beri kan kanseriyle mücadele eden Pervin Par dün sabaha karşı 05.48’de ölüme yenik düştü. 76 yaşındaki Pervin Par’ın cenazesi bu gün Dalyanköy Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından  Büyük Dalyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

KİMDİR
23 Mart 1939′da doğan Pervin Par, ilkokulun ardından 13 yaşındayken ilk aşkıyla evlenir,  evliliklerinin beşinci ayında kocasının ihaneti sonucu ayrılır.  Ardından Alsancak’ta bir fotoğrafçının yanında işe girerek uzun süre kasiyerlik yapan Par, bir gün bavulunu topladığı gibi, artist olma hevesiye geldiği istanbul’a gelir. Günlerden bir gün Atıf Yılmaz ile karşılaşır.  Atıf yılmaz sonradan uzun süre birlikte yaşam sürdüğü bu kızın elinden tutarak  “Gelinin Muradı” ismini taşıyan filmde 1500 lira karşılığında baş rolde, bu filmin ardından Atıf Yılmaz yönetiminde 20 ye yakın filmde başrol oynadıktan sonra, yine bir sinema sanatçısı olan Mahir Özerdem ile evlenir.  Yeşilçam’ın sıkıntılı dönemlerinde sahnelere göçe uyar ve soluğu doğruca sahnelerde alır.  Bir kaç reklam filmi ve sonrasında Yılmaz Duru’nun çektiği 1976 yapımı Kader Torbası filminde, Yıldıray Çınar, Baki Tamer, Erol Taş gibi oyuncularla oynayan Par, sinemaya veda ederek İzmir’e yerleşerek bir çiçekçi dükkanı açar.

FİLMLERİNDEN BAZILARI
Ezrailin habercisi, Kahreden Firar, Sen vur ben kırayım, Gurbet Kuşları, Ala Geyik, Haremden 4 Kadın, Kara Memed, Cehennem arkadaşları, Hayat Kavgası, Dağ Başını Duman Almış, Öfke Dağları Sardı, Korkunç Arzu, Sohbahar Yaprakları, Erkek Dediğin Böyle Olur, Ben Bir Kanun Kaçağıyım
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv