Pınar Profesyonel EDT Fuarı’nda görücüye çıkıyor

  • 0
  • 981
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin öncü ve lider gıda ve içecek firması Pınar, ev dışı tüketim ürünlerini “Pınar Profesyonel” markası altında birleştirdi. Otel, restoran ve kafeler için Pınar kalite ve güvencesiyle sunulan Pınar Profesyonel; 28 – 31 Mart tarihlerinde, ev dışı tüketim ürünlerinin sergilendiği EDT EXPO Fuarı’nda, sektör profesyonelleri ile buluşacak.
 
Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, “Dünya genelinde 2.3 trilyon Euro’luk büyüklüğe sahip ev dışı tüketim sektörü, Türkiye’de yaklaşık 12-13 Milyar Euro’luk bir pazar ve dünya genelinde %0,5 gibi bir paya sahip. Türk toplumunun değişen sosyoekonomik yapısı sektörün Türkiye’de de hızlı bir büyüme sergilemesine olanak sağlıyor. Sektörün dinamiklerini yakından takip ediyor, Pınar’ın ev dışı tüketim ürünlerini uzun yıllardır çeşitli platformlarda sergiliyoruz. Şimdi bu ürünlerimizi “Pınar Profesyonel” çatısı altında topladık. Gıda sektöründeki liderliğimizi, yenilikçiliğimizi, kalitemizi EDT kanalına da yansıtmaya ve sektöre yön vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
Türkiye’de gıda sanayisinin öncüsü Pınar, ev dışı tüketim ürünlerini “Pınar Profesyonel” çatısı altında bir araya getirdi. Pınar Profesyonel, 28-31 Mart tarihlerinde, EDT EXPO Fuarı'nda sektör profesyonelleri ile buluşacak. Kapsamı ve içeriği bakımından uluslararası arenada ilk kez gerçekleştirilecek fuarda Pınar Profesyonel’in et ürünlerinden kahvaltılık çeşitlerine, süt ürünlerinden balık grubuna kadar yüzlerce ürünü yer alacak.
 
Pınar Profesyonel markasını Avrasya ve Orta Doğu'nun en kapsamlı fuarı olan EDT EXPO’da sektör profesyonellerinin beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını aktaran Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, “Kurulduğumuz yıldan bu yana ev dışı tüketim ürünleri sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Pınar Profesyonel ile müşterilerimizin çözüm ortağı olmayı sürdürecek; yüksek kaliteli ürünlerimizi, yine yüksek nitelikli hizmet standartlarımız ile sunmaya devam edeceğiz. Kalite, lezzet ve yenilikçilik ilkelerimiz doğrultusunda bu kanalda da yeni ürün çalışmalarımız ve hizmetlerimiz sürecek. Ev dışı tüketim ürünleri sektöründeki deneyimimizi ulusal ve uluslararası platformlarda Pınar Profesyonel markasıyla sergilemekten çok mutluyuz. Catering firmaları, oteller, restoranlar, kantinler, seyahat şirketleri, satın alma yöneticileri ve aşçılar gibi sektör profesyonellerini bir araya getiren fuarda, yerli ve yabancı ziyaretçilere özel sürprizlerimiz de olacak” dedi.
Sektörün gelişimi hakkında önemli rakamları paylaşan Aktaş “Ev dışı tüketim ürünleri sektöründe, dünyadaki toplam ticaretin 2,3 trilyon Euro seviyelerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu pazarda Türkiye ise yaklaşık 12-13 milyar Euro ile %0,5 gibi bir paya sahip. Gıda, temizlik ve içecek için yapılan tüketim harcamaları incelendiğinde gerek ABD’de gerekse Avrupa’da,  EDT harcamaları,  toplam tüketim harcamalarının yaklaşık %45 – 50’sini oluşturuyor. Bu oran ülkemizde henüz %15’ler seviyesinde seyrediyor” diye konuştu. “Türk toplumunun değişen sosyoekonomik yapısı, ev dışı tüketim kanalının hızlı bir şekilde büyümesine sebep oluyor. Çalışan kadın sayısının ve tek kişilik hane sayısının artması, sektörün büyümesinde önemli rol oynuyor. Ayrıca, gelişen Türkiye ekonomisi sebebiyle kişi başı gelir düzeyi artıyor, bu da ‘dışarıda yemek yeme’ alışkanlıklarını değiştiriyor. Örneğin, 2010’da dışarıda yemek yeme oranı Türkiye genelinde ayda 1 kere iken,  2011’de bu oran ayda 2 kereye yükseldi. Bu büyüme oranlarıyla sektörün 2015 yılında 15 Milyar Euro seviyelerine ulaşacağını söyleyebiliriz” diyen Aktaş, Türkiye’nin lider gıda ve içecek markası olarak Pınar Profesyonel ile ev dışı tüketim kanalına yön veren markalardan biri olmayı hedeflediklerini belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege'nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Arşiv