Risk almaktan korkmayın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Gençlere 2001 yılında üniversiteyi kurarken gelecek için risk aldıklarını belirten Başkan Demirtaş, “Siz gençler risk alacaksınız ve fark yaratacaksınız. Olanı korumak başarı değil. Sizlerin girişimci olması için bu üniversiteyi kurdum” dedi.

  • 0
  • 1.315
Risk almaktan korkmayın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Gençlere 2001 yılında üniversiteyi kurarken gelecek için risk aldıklarını belirten Başkan Demirtaş, “Siz gençler risk alacaksınız ve fark yaratacaksınız. Olanı korumak başarı değil. Sizlerin girişimci olması için bu üniversiteyi kurdum” dedi.

İEÜ Factory of Business Kulübü’nün gerçekleştirdiği “FUTURE 1.0” seminerine katılan ve deneyimlerini paylaşan Başkan Demirtaş, öğrencilerin iş yaşamına atıldığında “girişimci” olmalarını istediğini söyledi. Kendisinin bir devlet memurunun çocuğu olduğunu, üniversiteyi bitirip hemen askere gittiği ve daha sonra işe girdiğini aktaran Başkan Demirtaş, “4 yıl çalıştım. Sonra yeni bir sektörde iş kurdum. İnşaat malzemeleri, yalıtım işine girdim. Hayal edin. Hayalinizin bir kısmı mutlaka gerçekleşir. Üniversitemizin kuruluş sermayesi 4 milyon 750 bin dolardır. Bu da İzmir Ticaret Odası’ndan gelen paradır. Devletin katkısı ya da bağış yoktur. Sadece siz öğrencilerimizin ödediği ücretlerin doğru kullanılmasıyla bugüne ulaştık. İyi mezunlarımız var. Burada iyi bir gelecek veriliyor. Sadece diploma veren bir üniversite değiliz. Biz girişimci yetiştiren bir üniversiteyiz” diye konuştu.

‘Risk almak fark yaratır’
Başkan Demirtaş, üniversitenin kuruluş yıllarındaki zorlukları şöyle anlattı:
“Üniversitenin kuruluşunun onaylanmasının ardından yer arıyorduk. Yerimiz yoktu. Gerekirse çadırda ders yapacağımızı söyledik. Rahmetli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, bugünkü kampüsümüzü verdi. Geldim baktım, burası baykuş yuvasıydı. Terk edilmiş bir harabeydi. Sınırlı bir bütçeyle burayı düzelttik. Bunu neden anlattım. Siz gençler risk alacaksınız ve fark yaratacaksınız. Olanı korumak başarı değil.  Sermayem yok deyip bir yerde çalışmaya başlayabilirsiniz ama 4, 5 sene sonra girişimci olmanızı bekliyorum. Sizlerin girişimci olması için bu üniversiteyi kurdum.”

“3 bine yakın proje”
İEÜ Embryoniks Koordinatörü Taylan Demirkaya, bugüne dek kuluçka merkezinde 3 bine yakın proje değerlendirdiklerini kaydetti. Demirkaya, “İzmir'de ilk girişimcilik alanında ne yapıldıysa hepsi İzmir Ekonomi’de yapıldı. 6 projemiz ticarileşti ve ekonomiye katma değer yaratan işletmeler arasına katıldı.  Ön kuluçka girişimcilik sertifika programına 1 dönemde 200'den fazla başvuru oluyor ve 45 kişi alınıyor. KOSGEB destekli lisans ve ön lisans derslerimizde de bugüne kadar 250 öğrenciye 50 bin TL hibe, 150 bin TL 2 yıl geri ödemesiz kredi desteği almasını sağladık” dedi.

Girişimci ve profesyonellerin katkısı
Seminerde, Mövenpick İzmir Genel Müdürü Erhan Çetin, Mövenpick İnsan Kaynakları Müdürü Buket Sevin,  Nestle İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bulunmaz, Nestle Hazır İçecek Müdürü Can Akyol, Garanti Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, Londra’daki Sofra Restoranları Kurucusu, Şef Hüseyin Özer, Atölye 15 CEO’su Oğuz Güç, İnci Holding İnsan Kaynakları Müdürü Serap Manisalı, Scorp Marka Müdürü Sonat Kaymaz, Dijital Pazarlama Uzmanı Kaan Sebkektay,  Endless Abroad Müdürü Alp Keskin de deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv