Rus evlerini Türk mobilyaları süsleyecek

  • 0
  • 764
Yazı Boyutu:

Mobilya Sektörü’nün büyük buluşması, MODEKO İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı 23. kez kapılarını açmadan önce Türk Mobilya İhracatçıları ile Rus ithalatçılar, Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü’nden,  Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Modeko Mobilya Alım Heyeti Organizasyonu”nda bir araya geldi.
Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2023 mobilya ihracat hedefi olan 6 milyar dolara ulaşma amacı doğrultusunda gerçekleştirdiği “Modeko Mobilya Alım Heyeti Organizasyonu”nda başarılı iş görüşmeleri yaşandı.
 
“Modeko Mobilya Alım Heyeti Organizasyonu” kapsamında Rusya’dan gelen 5 firmayla 10 Egeli mobilya firması Kordon Otel’de ikili görüşmelerde biraraya geldi. Alım Heyeti Görüşmeleri sırasında konuşan Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müjdat Kemer, Türkiye’nin 2011 yılında 1.8 milyar dolarlık mobilya ve aksamları ihracatı gerçekleştirdiğini, ihracat sıralamasında ilk sırayı Irak, ardından Almanya, İran; Azerbaycan ve Fransa’nın aldığını Türkiye açısından Rusya’nın geliştirilebilecek bir dış pazar özelliği taşıdığını kaydetti.
 
Rusya’ya 2011 yılında 86 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirdiklerini anlatan Kemer, “2012’de bu rakamı arttırmayı planlıyoruz. Rusya bize yakın ve büyük bir pazar. Küreselleşen dünyada hiçbir ülke sadece ithalatçı veya sadece ihracatçı olamaz. Ticaretin gereği olarak her ülke birbirinden bir şeyler almakta ve satmaktadır. Ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve işbirliklerimi artırmak istiyoruz” diyerek görüşlerini dile getirdi.
 
Fotolu: Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Modeko Mobilya Alım Heyeti Organizasyonu”nda, 5 Rus firması ile 10 Türk firması ikili görüşmeler yaptı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv