“Sanatına Sağlık” ustaları ağırlıyor

  • 0
  • 866
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ‘Sanatına Sağlık’ adı altında söyleşi ve gösterim etkiliği düzenliyor.
Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerin ilk konusu bakır sanatı oldu. Eczacılık Fakültesi Konferans Salonunda sunulan etkinliğe İzmirli bakır ustalarından Hasan Var konuk edildi. Türk kültüründe önemli bir yer edinmiş bakır işçiliği, Türk mutfaklarında yoğun olarak kullanılan bakır eşyaların oluşumunu ustası uygulamalı olarak gösterdi.
 
Hasan Usta bakırın desenlerinin işlenişini daha iyi anlatabilmek için yanında getirdiği bakır tabletleri meraklılarının hayranlıkla izlediği bir işçilikle farklı desenlerle süsleyerek keyifli dakikalar yaşattı. Ercek denilen işleme aletini kullanarak tabletleri hızlı ve büyük bir ustalıkla sanata dönüştüren usta, Konak Kemeraltı çarşısı Kızlar Ağası hanında bakırcı dükkânı işletiyor. İzleyicilerinden yoğun ilgi gören Hasan Usta, etkinliği düzenleyen Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin bakır sanatına karşı duyarlılıkları ve davetleri için teşekkürlerini sundu.
26 Nisana kadar devam edecek olan ‘Sanatına Sağlık’ etkinliklerinin diğer programları;
10 Nisan Kaatı sanatı(Haluk Kürkçüoğlu), 12 Nisan Cam sanatı(Belma Öncül), 17 Nisan Ebru Sanatı (Haluk Kürkçüoğlu), 18 Nisan Minyatür sanatı (Arya Kamalı), 25 Nisan Naht sanatı (Ömer Erkaraman) ve 26 Nisan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ( Yrd. Doç. Dr. Vedat Kaçar) İZMİR(Ege Ajans/ Kader Teker-Leyla Avcı)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv