Senfoni yeni müdürünü seçti

  • 0
  • 1.017
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü olarak Keman sanatçısı Ender Ünal görevlendirildi. Yardımcılığına ise Trombon grup şef yardımcısı  Dündar Banaz Getirildi.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası her yıl mart ayının ilk haftası gerçekleştirdiği olağan genel kurulunda yapılan seçim sonucu yeni yönetimini belirledi. Ender Ünal, Sanatçıların çoğunluğunun oyunu alarak Müdür Yardımcılığı görevinden Müdürlüğe atandı.
 
Ender Ünal Başkanlığında Beş kişilik Yönetim şu isimlerden oluştu: Elif N. Akın “Keman”, Dündar Banaz “Trombon grup şef yrd.” , Duran Kaya “Kontrabas” , ve Tolga Alpay “Fagot grup şefi” olarak belirlendi.
 
Dönemi ile ilgili açıklama yapan Ünal,  çağdaş Türk kültür ve sanatını en iyi biçimde temsil etme gayreti içerisinde 37. sanat yılına ulaşan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın, geniş ve yetkin sanatçı kadrosu ile Uluslararası sanat platformunda başarılarıyla istenilen hedeflere yükselme gayreti ile 2011- 2012 konser sezonu programını büyük bir beğeni ile sunmaya devam etmekte olduğunu söyledi. 
Ünal,  "İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 2011-2012 Konser Sezonu programını oluştururken, uluslararası alanda isim yapmış yerli ve yabancı solistlere yer vermenin yanı sıra, İzmirli sanatseverlerle ilk defa tanışacak olan yerli ve yabancı şef ve solistlere, Türk bestecilere ve eserlerine önemli oranda yer vererek Türk kültürünün ve Türk Orkestrası’nın bugün ulaşmış olduğu modern boyutu sanat kamuoyunun izlenimine ve beğenisine sunmayı hedeflemiştir.  İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 2012-2013 yeni konser sezonunda farklı eserler, kaliteli şef ve solistlerle daha güzel konserlere imza atmayı hedefledik. Bütün sanatçıları, şefleri, çalışan personeli, sanat kamuoyu, sanat kurumları, sponsorları, basın yayın kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yerel ve kamu yöneticileriyle ele ele vereceğiz dedi.
 
NOT: Fotoğraftaki isimler yeni yönetim kurulu olup, soldan sağa doğru sıralanmıştır: Duran Kaya, Dündar Banaz, Elif N. Akın, Ender Ünal ve Tolga Alpay  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv