Sevgiyle geçen bir ömür

  • 0
  • 996
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, ‘Bir Ömür Bir Sevgi’ adlı söyleşide gönül ve sevgi insanı Gülsen Keserman’ı konuk etti
 
Ege Bölgesi’nin ilk zihinsel engelliler rehabilitasyon merkezinin kurucusu Gülsen Keserman, Konak Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide dostları, sevenleri ve eğitimine katkı sağladığı zihinsel engelli gençlerle buluştu.  ‘Bir Ömür Bir Sevgi’ adlı söyleşiye özellikle zihinsel engelli çocuğu olan aileler büyük ilgi gösterdi. Yaşamı, mücadelesi ve sevgisiyle birçok kişiye umut ışığı yakan Keserman, zihinsel engelli iki kızı için başlayıp, tüm zihinsel engellilere adanmış bir ömrün hikayesini paylaştı.

Gülsen Keserman’ın yaşamın zorluklarını sevginin ve umudun gücüyle aştığını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Gönül ve sevgi insanı Gülsen Keserman’ın oluşturduğu değerli eğitim kurumunun 30.yılında sevgiye adanmış bir ömre tanıklık ediyoruz. Sadece kendi çocuklarını değil, bütün çocukları sevgiyle kucaklayan bir anne, bir öğretmen ve bir toplum önderini konuk etmekten onur duyuyoruz.”  
 
“Her şeye iki çocuğum için başladım; şimdi bütün çocuklar benim”
Engelli çocuklarının eğitim alabilmeleri için büyük bir mücadele içerisine giren, en büyük desteği de eşi Arif Keserman’dan alan Gülsen Keserman, fikir aşamasından başlayıp gerçekleştirdikleri mucizeyi İzmirlilerle paylaştı. Ege Bölgesi’nin ilk eğitim ve rehabilitasyon merkezinin kuruluşunun 30.yılında Gülsen Keserman duygularını şu sözlerle ifade etti:  “1982’de eğitim ve rehabilitasyon merkezini hayata geçirdik, dört derslik ve 20 çocukla derse başladık. Zamanla daha büyük kitlelere ulaşmak, yatılı eğitime geçmek istedik. Çalışmalarımız sonucunda, Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nı kurduk ve vakıf bünyesinde yatılı merkez ile ilköğretim okulu hizmet vermeye başladı. Şu anda da Niyazi Ersoy Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımıza eğitim veriyor. Her şeye iki çocuğum için başladım; şimdi bütün çocuklar benim.”
 
Gülsen Keserman
Hayatını zihinsel engelli çocuklara adayan Gülsen Keserman 47 yıldır engelli annesi. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ndeki eğitimini yarıda bırakarak ikisi de zihinsel engelli olan kızlarıyla ilgilenir ve onlarım eğitim alabilmesi için seferber olur. 1970’li yılların başında eşi Arif Keserman ve dostlarıyla birlikte zihinsel engellilere yönelik bir eğitim kurumu oluşturmaya karar verir. Bu arada üniversitedeki eğitimine geri dönerek fakülteyi birincilikle bitirir ve ardından 20 yıl boyunca öğretmenlik mesleğini sürdürür. Aralıksız çalışmaları sonunda 1979 senesinde Zihinsel Özürlüleri Koruma Derneği, 1982 yılında da Ege Bölgesi’nin ilk eğitim ve rehabilitasyon merkezi kurulur. Daha sonra Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nı kuran Gülsen Keserman’ın oluşturduğu Niyazi Ersoy Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yenişehir’de zihinsel engelli çocukların yaşamını güzelleştiriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv