''Son Buluşma'' Ege'de

  • 0
  • 661
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi’nin bu yıl 7.sini düzenlediği "Ege Kitap Günleri" kapsamında usta yönetmen ve belgeselci Nesli Çölgeçen öğrencilerle buluştu.
Öğrenciler Nesli Çölgeçen'in baş yapıtlarından olan "Son Buluşma" adlı belgeseli yönetmenle birlikte izlediler. Usta yönetmen bu belgeselde kurtuluş savaşı gazilerinin hayat hikayelerini anlattı. 2004 yılında kayda alınan belgesel üç gazinin günlük hayatını ve yaşadıklarını yalın bir dille izleyiciye aktarıyor.
Belgesel gösteriminin ardından yönetmen Nesli Çölgeçen sinema öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide yönetmene, EÜ İletişim Fakültesi Radyo Sinema-Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Takımcı eşlik etti. Usta yönetmen sinema hayatının nasıl başladığını ve Son Buluşma adlı belgeselinin nasıl kayda aldığını ayrıntılarıyla anlattı. Belgesel ve film yapımcılığının fotoğrafçı olmasıyla alakalı olduğunu ifade eden Çölgeçen, “Bu belgeseli çok önceden kafamda tasarladım. Hatta usta oyuncu Şener Şen'e gaziyi oynaması için teklif götürdüm ancak geçen süre zarfında projeyi belgesel olarak anlatmaya karar verdim” diye konuştu.İZMİR(Ege Ajans/ Mehmet Duran)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv