TABA,YTTK konulu senimer düzenledi

  • 0
  • 993
Yazı Boyutu:

KPMG Türkiye, TABA/AmCham (Türk Amerikan İş Adamları Derneği) ortaklığında 18 Şubat 2013 tarihinde “Son Düzenlemeler Çerçevesinde Yeni Türk Ticaret Kanunu (YTTK)” konulu bir seminer düzenledi.
 
İlk bölümü 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu (YTTK) anlatmak ve işletmelere getirdiği sorumluluklar konusunda bilgilendirmek amacıyla KPMG Türkiye'nin düzenlediği seminerler serisi devam ediyor. Yeni Türk Ticaret Kanunu'na ilişkin en son düzenlemeleri iş dünyasına anlatmak amacıyla TABA/AmCham (Türk Amerikan İş Adamları Derneği) ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen seminere KPMG Türkiye Hukuk Bölüm Başkanı Levent Berber’in yanı sıra KPMG Türkiye Denetim Bölümü Şirket Ortağı İsmail Önder Ünal konuşmacı olarak katıldı.
 
Yoğun ilginin yaşandığı seminerde KPMG Türkiye Hukuk Bölüm Başkanı Levent Berber, ikincil düzenlemelerle birlikte yeni Türk Ticaret Kanunu’nun etkilerini göstermeye başladığını ve şirketlerin yeni Türk Ticaret Kanunu’na hızlı bir şekilde uyum sağlaması gerektiğinin altını çizerken, KPMG Türkiye Denetim Bölümü Şirket Ortağı İsmail Önder Ünal “Türkiye Finansal Raporlama Standardı’na (TFRS) uyumlu defter tutulmasını ortadan kaldıran ve denetim zorunluluğundan etkilenecek şirket sayısını önemli oranda azaltan Yeni Türk Ticaret Kanunu, son değişikliklerle şirketler için pek çok yeniliği beraberinde getiriyor. Şubat ayı sonuna kadar Limited Şirketler de dahil olmak üzere faaliyet raporu hazırlanması zorunluluğu bulunuyor. Mart ayı sonuna kadar da genel kurulların yapılması gerekiyor. Henüz bu tarihleri dikkate almayan şirketler olduğunu da görüyoruz. Tüm değişimler gibi bu değişimde de bir uyum süreci olacaktır. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun zaman içinde ülkemiz ticaret hayatına ve ekonomiye katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. 
 
Seminerde; birçok şirketin genel kurullarının yaklaşması nedeniyle ana sözleşmelerin yeni TTK'ya uyumlu hale getirilmesi, Anonim Şirket'lerde genel kurul iç tüzüğü hazırlama mecburiyeti, yönetim yapısının değiştirilmesi ve sorumlulukların paylaşılması, tek ortaklı şirkete dönüşüm, bağımsız denetim gibi uygulamaya yönelik konularda katılımcılar bilgilendirildi. Ayrıca Yeni TTK'nın getirdiği olanaklar, gelecekte şirketlerin dijitalleşeceği, şirketlerin kurumsallaşması ve uzun vadeli stratejiler oluşturması için yeni TTK ile gelen mevzuatın iyi tahlil edilmesi gerektiği gibi konuların da altı çizildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv