Tariş Pamuk Birliği küllerinden yeniden doğuyor

  • 0
  • 807
Yazı Boyutu:

 

 

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği ile TOKİ iştiraki  EPP ( Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim veTicaret A.Ş )arasında Kahramanlardaki Yeni Kent Merkezi’nde yer alan  83 bin 560 metrekarelik Pamukyağı Kombinasıarazisinin satışı konusunda bir süredir devam eden görüşmeler tamamlanarak tapudevri gerçekleştirildi. Projenin hayata geçmesi ile  sadece Pamuk Birliği minimum 250 Milyon TLgelir elde edilecek.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman,bu proje ile  Tariş PamukBirliği’nin  küllerinden yeniden doğarak,şaha kalkacağını söyledi.  Tariş'e ait birlikler ile TOKİ iştiraki  EPP  arasında birlikleri mali yönden rahatlatacakbüyük bir adım atıldı. İzmir Yeni Kent Merkezi'nde yer alan Tariş'e bağlıbirliklere ait yaklaşık 144 dönümlük araziye dev bir proje yapılması içinbirlikler ile TOKİ  iştiraki EmlakPlanlama Pazarlama anlaşarak satışını gerçekleştirdi.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin yaklaşık  84 dönüm , Tariş Zeytin ve ZeytinyağıBirliği’nin yaklaşık 27 dönüm ,Tariş İncir Birliği’nin yaklaşık 18 dönüm, TarişYemta A.Ş.’nin  5 dönüm ve yaklaşık 10dönüm müşterek arazinin değerlendirileceği projeye göre Kahramanlar'daki arazide iş merkezi,otel, alışveriş merkezi, gezi –eğlence alanları  ve rezidance inşa edilecek.
       Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar BirliğiBaşkanı Faruk Yaman, Gelir  paylaşımımodeli ile yapılması  kararlaştırılanprojeye  için şu bilgileri verdi; “İzmir’ingözbebeği olan bir alanda yer alan arazimizi en iyi şekilde değerlendirmek içinuzun süredir yoğun bir şekilde çalışıyorduk. TOKİ iştiraki  EPP ile Gelir paylaşım modeliçerçevesinde  imzaları attık, tapudevrini gerçekleştirdik.  Tariş PamukBirliği'ne ait  Pamukyağı Kombinasıarazisinin, Tariş İncir Birliği'ne ait kolonya fabrikasının, Tariş ZeytinyağıBirliği'nin depolarının yer aldığı arazide yapılacak proje İzmir’in enprestijli projesi olacağına inanıyoruz. Kahramanlar'daki toplam 144 dönümlükarazinin en büyük hissedarı Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği. Projedenelde edilecek gelirin yüzde 68'i projeyi yapan ve satana, yüzde 32'si isebirliklere aktarılacak. Tariş Birliklerine ilk etapta yaklaşık  400 milyon liralık gelir taahhüt ediliyor.Bumodele göre en büyük hissedar olan Tariş Pamuk Birliği,  minimum 250 milyon liralık gelir elde edecek.Bu çalışma ile Birliğimiz  bankalara ,üretici ortaklara  ve piyasaya olan borcunu rahatlıkla kapatacaktır. Proje ruhsatalma, proje hazırlama çalışmalarının hemen ardından süratle tamamlanacaktır.İnşaatlarıntamamlanması ve satışıyla  Tariş Pamuk Birliğinin daha  yüksek gelir elde edeceğini düşünüyoruz.Bu süreçte  emeği geçen , destek veren,inanan ve güvenen herkese Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz. " dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv