Temizlik ve hijyenden taviz yok

  • 0
  • 509
Yazı Boyutu:

Geçen yıl pek çokAvrupa ülkesinin tercih ettiği hijyenik yeraltı ve yerüstü konteynerlerinikullanmaya başlayan Bornova Belediyesi, aldığı yeni konteynerlerle hizmetinkalitesini daha da arttırıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil OkyaySındır, bu alanda yaptıkları çalışmalarla hijyenve temizlik hizmetlerinin asla taviz verilemeycek bir konu olduğunuhatırlatarak, “Temizlik konusunda 24 saat aralıksız verdiğimiz hizmetialdığımız yeni konteynerlerle daha ileri noktalara taşıyoruz” dedi
 
BornovaBelediyesi sürekli yenilediği ekipmanları ile temizlik hizmetlerinden tavizvermiyor. 2012 yılında 70 adet 3 bin 750 litre kapasiteli yer üstü konteyneriile 15 adet 5 bin litre kapasiteli yer altı konteyneri vatandaşın hizmetinisunuldu. Bornova Belediyesi, Avrupa ülkelerinde yoğun biçimde kullanılan buhijyenik konteynerlerden 200 adet daha aldı. 150 adedi yerüstü, 50 adedi iseyeraltında kullanılacak konteynerler, Kurban Bayramı’ndan hemen sonra elverişliolan bulvar ve caddelere yerleştirilecek. Mahalle içlerine ise dar sokaklariçin daha kullanışlı olan 800 litre kapasiteli 600 adet galvaniz, yine 800litre kapasiteli 450 adet plastik ve 240 litrelik 300 yeni plastik konteynerdağıtılacak.

Konteynerlergece boşaltılıyor
Eskitip galvaniz konteynerlerden 6 kat daha büyük olan 3 bin 750 litrelik çöpkonteynerleri günde bir kez ve 23.00 ile 07.00 saatleri arasında özel vinçsistemli ve kameralı araçlarla el değmeden boşaltılıyor. Trafiğin yoğunolmadığı geç saatlerde toplanan çöpler temizlik personelinin işini dekolaylaştırıyor. Bornova Belediyesi 700 litrelik eski tip konteynerleri gündeüç kez boşaltmak zorunda kalıyor ve trafik sıkışıklığına da neden oluyordu.Eski tip 6 konteynerin kapasitesine tek başına sahip olan hijyenik konteynerlergörüntü ve çevre kirliliği de yaratmıyor. Boşa çıkan temizlik işçileri isecadde ve sokak temizliğinde kullanılıyor.

Hedefimizprojeyi tüm Bornova'da uygulamak
Temizliğinbelediyelerin en temel görevlerinden biri olduğuna dikkat çeken BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Geçen yıl 85 yeraltı veyerüstü konteyneri aldık ve bunları kentin elverişli yerlerine dağıttık.Vatandaşlardan hep olumlu tepkiler aldık. Koku, çevre ve görüntü kirliliğiniönlemenin yanında tasarruf da sağladık. Zamanla bu sistemi Bornova’nın bütünmahallelerine uygulayacağız. Böylece ilçemiz daha temiz olup, çağdaş birgörünüm kazanacak” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv