TOBB’un İzmir’e ilk yatırımı eğitime

  • 0
  • 866
Yazı Boyutu:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, (TOBB) EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar’ın çabaları sonucu İzmir’e ilk yatırımını eğitim alanında gerçekleştiriyor. TOBB tarafından kurulacak olan ve 15 milyon TL’nin üzerinde yatırım öngörülen Mesleki Eğitim Kampüsü içinde Endüstri Meslek Lisesi, Spor Salonu, Öğrenci Yurdu ve İş Atölyeleri yer alacak.
 
TOBB İzmir Meslek Lisesi’nin protokol imza töreni Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yapıldı. Törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar, İzmir Milletvekilleri İlhan İşbilen, Hamza Dağ, Alaattin Yüksel, İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme İzmir İl Müdürü Ömer Tekin katıldı.
 
Törende konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar’ın da yoğun çabası ile İzmir’e Mesleki Eğitim Kampüsü kazandıracaklarını söyledi. İzmirli bütün oda ve borsa başkanlarının bu projeye sahip çıktığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Ben hepsine teşekkür ediyorum. Biz eğitime çok önem veriyoruz. Türkiye’nin her köşesine eğitim tesisleri kazandırıyoruz. İzmir Türkiye’nin her alanda en önemli kentlerinden biri. EXPO 2020 adaylığı içinde biz camia olarak desteklerimizi veriyoruz. Eğitime yapılan yatırım en değerli yatırım. Her yatırımın riski vardır ama eğitime yatırımdan zarar etmezsiniz. Hem kendiniz, hem şehriniz hem de ülkeniz kazanır. Eğer insan gücünü iyi eğitirseniz hedeflerinize daha kolay ulaşırsınız. Türkiye’nin dünyada ilk 10 ülke arasında yer alması içinde eğitim sorunlarını çözmesi gerekiyor. Üretimde ve teknolojide yukarıya çıkacaksak bunu genç nüfusumuzu iyi eğiterek yapacağız. Biz İzmir’e de endüstri meslek lisesinin en iyisini ve donanımlısını kazandıracağız” dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, en büyük hazinelerinin genç nüfus olduğuna dikkat çekerek, bunun da ancak iyi eğitimle ülkeye daha çok katkı sağlayacağını kaydetti. Mesleki eğitimde İzmir’in yüzde 54 seviyesinde olduğuna işaret eden Kıraç, “Bizim bunu AB’deki gibi yüzde 70 oranlarına çıkarmamız gerekiyor. İzmir’de bugüne kadar hayırseverler ile 174 protokol imzalayarak 248 milyon TL eğitime kaynak aktardık. TOBB ile yaptığımız 175. Protokol. TOBB İzmir’e ilk yatırımını Mesleki Eğitim Kampüsü kurarak gerçekleştirecek. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Yorgancılar: Mesleksizlik sona erecek
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar da, TOBB’un birçok ilde okul projesi olduğuna dikkat çekerek, gayret göstererek İzmir’de de Mesleki Eğitim Kampüsü kurulmasını gündeme aldırdıklarını söyledi. TOBB’a İzmir’e yaptığı yatırım için teşekkür ettiğini vurgulayan Yorgancılar, “Mesleki Eğitim Kampüsü içinde 16 derslikli endüstri meslek lisesi, öğrenci yurdu, spor salonu ve iş atölyeleri yer alacak. 15 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırım öngörülüyor. Yatırımın bir an önce tamamlanması için gayret göstereceğim. Şu anda yer belli değil. En kısa sürede Sayın Valimizle yeri belirleyeceğiz. Türkiye’nin en büyük sorunu olan mesleksiz sorunu bu yatırımlarla sona erecektir. Böylece mesleksiz işsizler meslek sahibi olacak.  İş dünyası da  istediği nitelikli işgücüne kavuşarak bu sorunlarından kurtulacak”
 
Yıldırım: Her işi yaparım devri bitti
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, yapılacak endüstri meslek lisesinin spor salonu ve yurtlarıyla bir eğitim kampüsü niteliğini taşıdığını belirterek, “TOBB EBSO ve diğer ilçelerdeki odaların İzmir’in sorunlarına duyarlı olduklarını biliyoruz. Artık  “Her işi yaparım abi” dönemi bitti. Bir şeyi iyi yapıyorsanız işsizlik korkusu yaşamayın. Küresel rekabet ülke için rekabet fark ortaya koyabiliyorsanız olur. Verimliliği artıracak, bilişim teknolojilerini kullanacağız, insanımızı çok iyi yetiştireceğiz. Meslek liseleri üzerinden acımasız siyaset de yapıldı. Artık buralara yoğunlaşmak gerekiyor. Kalifiye eleman sayısının artırılması gerekiyor” diye konuştu. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
“Gençlerimiz burada işin hem teorisini öğrenecek hem de pratiğini yapacaklar. Bunu çok önemsiyoruz. Son 10 yılda 190 bin yeni derslik yapıldı. Büyük çoğunluğu kamu bütçesi ile yapıldı. Birçok kurum ve hayırseverin de katkısı oldu. Ciddi mesafe aldık. Ancak hala sorunlarımız var. Eğitimle ilgili altyapı sorunları büyükşehirler ile ilgili. İstanbul’daki derslik ihtiyacı Erzincan, Hakkari ve Iğdır’dan daha fazla. Bu nedenle büyükşehirlere daha çok yoğunlaşmamız gerekiyor. Bu yatırımları devamını bekliyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv