“TOTEM Ege Üniversitesi’nin hazinelerinden biridir”

  • 0
  • 1.960
Yazı Boyutu:

  Türkiye’nin tek tohum merkezi olan Ege Üniversitesi Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yenilenen laboratuarları Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve önceki rektörlerden Prof. Dr. Refet Saygılı’nın katılımıyla açıldı.
EÜ Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen açılış törenine Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,  Prof. Dr. Refet Saygılı, emekli öğretim üyeleri ve Ziraat Fakültesi öğretim elemanları katıldı. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezinin önemine vurgu yaparak, “Bize düşen görev daha önce tohumu atılan bu merkezin beklentilerini karşılamaktır. Bir merkezden söz ederken, o merkezin sanayiye hizmet vermesini, topluma önderlik etmesini ve de akredite olarak uluslararası rekabette kendini ispat etmesini gösterebilmeliyiz. TOTEM Ege Üniversitesi’nin hazinelerinden biridir. Genel olarak baktığımızda tohum, günümüzde uluslararası evrenin en önemli gündem maddesidir. Tohumla ilgili çalışmalar yapmanın önderlik adına çok hızlı faaliyet alanına dönüştürmeye çalıştığımız teknopark çalışmalarımıza çok önemli bir köşe taşı oluşturduğunu düşünüyorum. Ege Üniversitesi birlikte gelişmeye alışmış bir topluluktur” şeklinde konuştu.

TOTEM Müdürü Prof. Dr. Esen Çelen ise konuşmasında TOTEM’in tarihsel sürecinden bahsederek, merkezin 2002 yılından itibaren Tohumculuk sektörünün ihtiyaç duyduğu analiz ve araştırmaları yapabilecek kapasitede ve donanımda olduğunu söyledi. Ayrıca merkezin gelişiminden bahseden Prof. Dr. Çelen; “Merkezin alanı çok fazla değildi. Dekanın bize tahsis ettiği alanla ve üniversitemizin de bize verdiği destekle 600 metre karelik bir alana kavuşmuş olduk. Şu an tohumla ilgili tüm analizleri yapan tek merkez olma unvanını taşıyoruz. Bu merkez istediği hedeflere ulaşacaktır” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından yenilenen laboratuarı, Prof. Dr. Refet Saygılı ile birlikte gezen Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz çalışmalardan duyduğu memnuniyeti yetkililere iletirken, yenilenen merkezin Türkiye’ye ve Ege Üniversitesine hayırlı olmasını diledi. İZMİR(Ege Ajans/ Fettah Erkan Kıran – Büşra İnalcık )

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv