TÜRK İHRACATÇILARI JAPONYA YOLCUSU

  • 0
  • 1.576
Yazı Boyutu:

Türk ihracatçıları, dünyanın en büyük ithalatçı ülkeleri arasında yer alan Japonya’ya Türkiye’nin ihracatının arttırmak için çıkartma yapmaya hazırlanıyor. Ege İhracatçı Birlikleri, Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu’nda, Türkiye İhracatçılar Merkezi Organizasyonu’nda Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın Başkanlığı’nda 4-8 Nisan 2012 tarihleri arasında “Ticaret Heyeti Organizasyonu” düzenliyor.
“Japonya Ticaret Heyeti Organizasyonu”nun, Ege İhracatçı Birlikleri patronajında bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirileceğini anlatan Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper; Japon firmalarının Türkiye pazarına olan ilgileri her geçen yıl artış gösterdiğini, Japonya’nın en büyük 3 bankasının da İstanbul temsilciliklerinin açılmasının bu ilginin en somut göstergesi olduğunu belirtti.
 
TÜRKİYE-JAPONYA ARASINDA VİZE OLMAMASI BÜYÜK AVANTAJ
Japonya pazarına girişin kolay olmadığına işaret eden EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, “Japonya girilmesi zor bir pazar olmakla birlikte, Japon pazarına giren ve Japon müşterilerin taleplerini dikkate alan ihracatçılar açısından çok cazip bir Pazar. Çünkü, Japon ithalatçılar memnun kaldıkları tedarikçilerle uzun yıllar çalışmayı tercih ediyorlar. Türkiye ile Japonya arasında vize olmaması Türk ihracatçıları açısından önemli bir avantaj. Türk ihracatçılarını Ticaret Heyeti Organizasyonumuza katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Japonya’nın en büyük tedarikçisinin Çin olduğuna işaret eden Alper, Japonların tedarikçi ülke konusunda sayısını ve çeşitliliğini arttırma istekleri olduğunu “Japonya Ticaret Heyeti Programı”nın bu anlamda önemli olduğunu kaydetti.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Başkanlığı’ndaki “Japonya Ticaret Heyeti Programı”na başta Gıda ve tarım ürünleri ile tekstil ve konfeksiyon, deri ve deri mamulleri sektörleri olmak üzere su ürünleri, demir ve demir dışı metaller, ağaç mamulleri ve orman ürünleri, değerli maden ve mücevherat, kimyasallar, otomotiv ve otomotiv yan sanayi sektörlerinde uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılım için, başvuru formunu doldurarak (kaşe ve imzalı olarak) İzmir ve Ankara’dan çıkışlar için kişi başı 1940 Avro, İstanbul’dan çıkışlar için 1850 Avro tutarındaki paket program katılım ücretini, Ege İhracatçı Birlikleri, T.Halk Bankası Alsancak Şubesindeki (Şube kodu:731) 2P000164 no’lu avro hesabına (Iban No: TR13 0001 2009 7310 002P 0001 64) yatırıldığını gösterir dekontu en geç 23 Mart 2012 Cuma günü elimizde olacak şekilde 0232.488 6106 - 488 6100 no’lu fakslar veya fuarlar@egebirlik.org.tr e-posta adresi ile Genel Sekreterliğimize iletmeleri gerekmektedir.
 
Türkiye 2009 yılında Japonya’ya 218.9 milyon dolar ihracat yaparken, 2010 yılında ihracatını 281.4 milyon dolara yükseltti. Türk ihracatçıları, Japonya’ya 2011 yılında 304.6 milyon dolarlık ihracata imza atarken, Egeli ihracatçılar bu rakama 114 milyon 167 bin dolarlık katkı koydu. Türkiye, Japonya’ya ihracatı ilk etapta 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.
 
2011 yılında Türkiye’den Japonya’ya en fazla ihracatı 43 milyon 169 bin dolarlık tutarla su ürünleri sektörü yaparken, 33 milyon 192 bin dolarlık ihracatla halı sektörü ikinci, 25 milyon 822 bin dolarlık dışsatımla hububat sektörü izledi. Japonya’ya ihracatta öne çıkan diğer sektörler ise Madencilik, Meyve Sebze Mamulleri ve Hazırgiyim sektörleri oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım ürünleri ihracatını gençler sayesinde 35 milyar dolardan 50 milyar dolara çıkaracak

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Arşiv