Türk tarımına yön verenler işbirliği, yenilik ve gelişim için 26 ocak’ta İzmir’de buluşuyor

  • 0
  • 799
Yazı Boyutu:

Günümüzün gittikçe zorlaşan koşullarında özellikle tarım alanında daha ekonomik ve yüksek katma değer sağlayan üretim uygulamalarına gereksinim duyulmaktadır. Tarım sektörünün tüm dünyada stratejik olarak algılanması sonucu, bu alanda özellikle örgütler ve devlet arasında sıkı işbirlikleri gözlenmektedir. Bu işbirliklerinin hedefi, tarımsal üretimin karlı hale getirilmesi, ürünlerin işlenmesi ve sonrasında da ihracat yolu ile sürekli bir değer zinciri yaratılmasıdır. Bu yolla, gelişmiş ülkeler üretimde istikrar sağlayabilmekte, bunun yanı sıra dış pazarlarda da tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinde etkinlik kazanabilmektedirler.
 
Devlet, üretici birlikleri, tarımsal sanayiciler ve çiftçilerin birlikteliği sadece ticari değil, sosyal olarak da, ülkemiz tarımını güçlü ve verimli kılacaktır. Nüfusu 6 milyardan 9 milyara giden bir dünyanın beslenmesi  için çok daha etkin ve verimli bir tarımsal üretim gerçekleştirilmelidir. Bu amaçlarla, Ege İhracatçı Birlikleri’nde, 26 Ocak 2013 Cumartesi günü “Türk Tarımında İşbirliği, Yenilik ve Gelişim” adında bir toplantı gerçekleştirilecektir.
 
Ege İhracatçı Birlikleri, Teta Teknik Tarım, Agropol ve Ege Biyoteknoloji’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu toplantıda, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Doç. Dr. Masum BURAK, İzmir İl Müdürü  Ahmet GÜLDAL ve ülkemiz hayvancılık sektörünün önde gelen uygulayıcısı Doç. Dr. Ömer TÖMEK ile üretici, sanayici ve ihracatçılarımızla bir araya gelecek. Saat 14:00’te başlayacak toplantıya sektörümüzün tüm aktörleri ve konuya ilgi duyan herkes davetlidir.
 
Fotolu: “Türk Tarımında İşbirliği, Yenilik ve Gelişim” isimli toplantıyı, Ege İhracatçı Birlikleri, Teta Teknik Tarım, Agropol ve Ege Biyoteknoloji birlikte düzenliyor.
 
Program:
- 14:00 Açılış
 
- 14:10 Ülkemizde Tarımsal Teşvikler ve Hedefler - Ahmet GÜLDAL, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü
 
- 14:40 Tarımsal Teşvikler ve Kırsal Kalkınmada Gereken Yeni Açılımlar: Ortak Makine Kullanımı - Doç. Dr. Ömer TÖMEK, TETA Teknik Tarım
 
- 15:15- 15:30 Kahve molası
 
- 15:30 Tarımsal Ar-ge Projelerinin Önemi ve Ekonomimize Katkıları- Doç. Dr. Masum BURAK, TAGEM Genel Müdürü
 
- 16.30 Soru - cevap

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv