TürkTraktör’ün SPK Kurumsal Yönetim Notu: 89,02

  • 0
  • 1.637
Yazı Boyutu:

TürkTraktör, Sermaye Piyasası Kurulu Yönetim İlkelerine Uyum Notunu, 2011’e kıyasla %5 artırarak; 85,04’ten 89,02’ye çıkardı.
 
TürkTraktör, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından belirlenen Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum notunu açıkladı. SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilen derecelendirme doğrultusunda TürkTraktör’ün uyum notu; 89,02 olarak belirtildi.
 
SPK tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri; pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu olmak üzere dört ana başlıkta sınıflandırılıyor. 2007 yılında kurulan İMKB Kurumsal Yönetim Endeksine dahil olan ilk 5 şirket arasında bulunan TürkTraktör, önceki döneme kıyasla kurumsal yönetim notunu %5 oranında arttırmış oldu.
 
TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta açıklanan sonuçlarla ilgili, “Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum notumuzu her geçen yıl arttırmamız, bir anlamda şirketimizin pay sahiplerinin çıkarlarına ne derecede hizmet ettiğinin önemli bir göstergesidir. İyi bir kurumsal yönetim, daha yüksek piyasa değeri ile birebir bağlantılı olmakla birlikte aynı zamanda şirketlerin performansını da olumlu yönde etkilemektedir. Mevcut piyasa koşullarında yatırımcılar yatırım kararlarını verirken şirketlerin finansal sonuçları kadar yönetimlerinin kalitesi, finansal olmayan verileri de içeren kurumsal yönetim uygulamalarının kalitesini de göz önünde bulundurmaktadırlar.  İyi kurumsal yönetimin, sadece işletmeler için değil aynı zamanda bir bütün olarak ekonomik gelişme için de çok önemli olduğu gerçeğinin bilincinde olarak, kurumsal yönetim kalitemizi artırmaya yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım ürünleri ihracatını gençler sayesinde 35 milyar dolardan 50 milyar dolara çıkaracak

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Arşiv