Uçak Kardeşler, Seferihisar'ın ihracattaki gururu oldu

  • 0
  • 1.398
Yazı Boyutu:

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaş sebze ve meyve ihracatında 3. kez Ege Bölgesi'nin ihracat lideri olan kuruluşun ödülünü,  firma temsilcisi Hayrettin Uçak'a verdi.
 
Ege Bölgesi'nden en fazla sebze ve meyve ihracatı yapan kuruluş özelliğini 3 yıldır kimseye kaptırmayan Seferihisarlı Uçak kardeşler, bu yıl da rekorlarını tekrarladı. Alanında en fazla ihracat yapan kuruluş, İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen törende, ödülünü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın elinden aldı.
Gerek üreticiye gerekse alım yapan firmalara karşı daima dürüst davranarak ve çok çalışarak sektörlerinde önemli bir yere geldiklerini kaydeden Uçak Kardeşler Gıda, Seracılık, Uluslararası Nakliye,  Plastik San. Ve Tic. Ltd. Şti yetkilisi Hayrettin Uçak, bu özellikleri sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.
 
Doğu Bloku'na ihracat
Sebze ve yaş meyve ihraç ettikleri ülkeler arasında Rusya, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Polonya,  Patagonya, Hollanda ve Almanya'nın önemli yer tuttuğunu kaydeden Hayrettin Uçak,  "Romanya, Rusya ve Bulgaristan'da hal ve soğuk hava depolarımızın olması, ihracatımızın artışında önemli rol oynuyor" dedi.
 
Üreticilerimizin katkısı büyük
Üçüncü yıl ege bölgesinde en çok yaş meyve ve sebze ihraç ederek en çok döviz girdisi sağlayan firmanın yetkilisi Hayrettin Uçak, bu başarıda personelimiz ve üreticilerin katkısının büyük olduğunu belirterek, "Sebze ve yaş meyve üreticilerimiz, bahçelerinde bilinçli ilaçlama ve gübreleme yaparak, kendilerini yıldan yıla geliştiriyor. Yetiştirdikleri ürünlerin kaliteli olması, bizim ihracatımızı ve ürünlerimize talebin artmasını sağlıyor. Başarımızda firmamız kadar üreticilerimizin de büyük payı var" diye konuştu.
Seferihisarlı üreticiler de ürünlerinin değerine satılmasında Uçak Kardeşler firmasının önemli katkısının olduğunu belirterek, "Seferihisar yöresinde yaş sebze ve meyve ihracatında önemli bir artış olduysa, bunda Uçak Kardeşler firmasının katkısı büyüktür. El birliği ile yöremiz tarımını geliştirmeyi sürdüreceğiz" dediler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv