Uluslararası İzmir İş Günleri başlıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2015 yılından bu yana gerçekleşen, kentin ve ülkenin ticaret hacmi ile ilişkilerine yön veren Uluslararası İzmir İş Günleri, altıncı kez düzenleniyor.

  • 0
  • 23.077
Uluslararası İzmir İş Günleri başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2015 yılından bu yana gerçekleşen, kentin ve ülkenin ticaret hacmi ile ilişkilerine yön veren Uluslararası İzmir İş Günleri, altıncı kez düzenleniyor. Pandemi nedeniyle ilk kez online olacak Uluslararası İzmir İş Günleri, 3 – 4 Eylül tarihlerinde yapılacak. Akdeniz ticaretinin konuşulacağı, ikili görüşmelerin gerçekleşeceği bir platforma dönüşecek İş Günleri, ticaret önderlerini bir araya getirecek.

T. C. Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen 89. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 4 – 8 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Küresel salgının ardından İzmir’de açılacak ilk fuar olma özelliği taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı, yoğun pandemi önlemleri altında düzenlenecek ve beş gün sürecek. Girişlerin 5 TL olarak belirlendiği İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Akdeniz teması ön planda olacak. 2015 yılından bu yana İEF ile birlikte gerçekleşen Uluslararası İzmir İş Günleri, bu sene 3 – 4 Eylül tarihlerinde organize ediliyor. Pandemi önlemleri nedeniyle online yapılacak Uluslararası İzmir İş Günleri, altıncı kez büyük bir ticari buluşmanın ev sahibi olacak.

İki gün sürecek
2015 yılında T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde başlayan, 2018’den itibaren T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen İş Günleri Toplantıları’nda bu yıl farklı ülkelerden sektör temsilcileri online olarak görüşmeler yapacak. İEF kapsamında bu yıl altıncı kez düzenlenen Uluslararası İzmir İş Günleri, online olarak 3 - 4 Eylül’de yapılacak. 6. İzmir İş Günleri; T. C. Ticaret Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK DTO) ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) işbirliğiyle düzenlenecek. Tekstil, tarım, gıda, deniz taşımacılığı ve e-ticaret gibi sektörlerden temsilciler arasında ve bakanlıklar seviyesinde yapılacak görüşmelerde, pandemi sonrası ticaret gündeme gelecek. Konusunda uzman konuşmacılar ve kurum başkanlarının yer alacağı toplantılar, iki gün boyunca devam edecek.

Bakan Pekcan da katılıyor
İş Günleri’nin teması Akdeniz olarak belirlendi. İş Günleri Toplantıları’nın açılışı, Akdeniz’de Lojistik ve Ticaret: Pandemi Sonrası Koşulların Değerlendirilmesi konulu açılış oturumuyla başlayacak.  T. C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fas Sanayi, Ticaret, Yeşil ve Dijital Ekonomi Bakanı Moulay Hafid Elalamy, İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakan Yardımcısı Manlio Di Stefano ve davet edilen Akdeniz ülkelerinin konukları konuşmacı olarak açılışta yer alacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhittin Demir, “Akdeniz’de Ticaret ve Lojistik” konulu bir sunum yapacak. Açılışta ayrıca Akdeniz için Birlik Genel Sekreteri Nasser Kamel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO) Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Akdeniz’de ticareti değerlendirecek.

İki gün sürecek
6. Uluslararası İzmir İş Günleri, iki gün sürecek. Açılışın ardından EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Akdeniz Havzasında Ticaretin Geleceği” konulu seminerin ilk konuşmacısı olarak yer alacak. İş Günleri, tekstil sektörünü ilgilendiren önemli bir konferansa da ev sahipliği yapacak. “Pandemi Sonrası Dönemde Tekstil Sektörü İçin Oluşan Fırsatlar, Zorluklar ve Beklentiler” konulu web konferansı, 6. MEDİTEX’in (Akdeniz Tekstil Forumu) ön hazırlığı olacak ve İzmir Ticaret Odası partnerliğinde gerçekleşecek.

“Ticaretin Kolaylaştırılması Enstrümanları” semineri Ege Bölgesi Gümrük Bölge Müdürlüğü partnerliğinde yapılacak.
Gün içinde yapılacak bir başka oturumda ise gündem “Korona Salgın Sürecinde Tarım ve Gıdanın Gelecek Vizyonu: Zorluklar, Beklentiler, Yeni Fırsatlar” olacak. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin moderatör olacağı oturuma, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılacak.

Uluslararası İzmir İş Günleri, ikinci gününde de yoğun programıyla dikkat çekiyor. EİB partnerliğinde “Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket” oturumu ile başlayacak program, Deniz Ticaret Odası (DTO) partnerliğinde “Deniz Taşımacılığında Fırsatlar ve Konteynır Taşımacılığı” semineriyle sürecek. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) partnerliğinde gerçekleşecek “Bugünün Türk Sanayisinden Geleceğe Bakış: Sanayinin Gelecek Vizyonu” ve İzmir Ticaret Odası (İTO) partnerliğindeki “E-Ticaret Ve Covid-19 Salgını / Covıd-19’a Karşı E-Ticaretin Toparlayıcı Gücü”, önemli konuşmacıları bir araya getirecek.

Uluslararası İzmir İş Günleri,  https://www.izmirisgunleri.com  adresinden takip edilebilir. 

5 yılda bin 500’ün üzerinde katılımcı
Geçtiğimiz yıl 41 ülkeden bakan ve bakan yardımcılarının da aralarında bulunduğu toplam 197 delegasyon katılım sağladı. 2015’ten bu yana 60’ın üzerinde konuşmacı, bin 500’ün üzerinde katılımcının yer aldığı İzmir İş Günleri Toplantıları’nda 40’ın üzerinde konu gündeme geldi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv