Ünlütürk, TÜSİAD'da İzmirli Yönetim Kurulu üyesi

  • 0
  • 1.497
Yazı Boyutu:

Ege İhracatçı Birlikleri'nde 19995-97 yılları arasında Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ege ihracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunan, Sun Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Şükrü Ünlütürk, TÜSİAD'ta Muharrem Yılmaz Başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda İzmirli Yönetim Kurulu üyesi oldu.
 
SEDAT ŞÜKRÜ ÜNLÜTÜRK
10-10-1956 yılında Isparta, Eğridir’ de doğmuştur. Orta öğrenimini, Parasız yatılı olarak, İzmir Buca lisesinde tamamlamış, 1979 yılında ODTÜ maden mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.
 
1982 yılına kadar çalışma bakanlığında iş güvenliği müfettişi olarak çalışmıştır. 1982 yılında Çukurova İthalat ve İhracat A.Ş.’de müşteri temsilcisi olarak görev alan ÜNLÜTÜRK, 1983 yılında Aytemizler Tekstil A.Ş. (ANKARA), şirketin’de, kuruluşundan itibaren görev alarak,tekstil
sektörüne adım atmıştır.
1987 -1989 yılları arasında Raşe Tekstil A.Ş (İzmir) ’de genel müdür olarak çalışmıştır. 1987 yılında, kardeşi ile birlikte Sun Tekstil ‘i kurmuştur. Halen, Sun Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.
1995-1997 yılları arasında, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Tekstil Araştırma ve Geliştirme Vakfının (TARGEV) kurucu üyesidir. Halen, Kalder Kalite Derneği İzmir Şubesi, ve Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği yönetim kurulu üyeliklerini sürdürmektedir. TÜSİAD, Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı (EGEV), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Deniz –Temiz Derneği, ODTÜ Ege Mezunlar Derneği ve Acil Tıp Derneği üyesidir.evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv