Üreteciye müjdeli haber

  • 0
  • 1.089
Yazı Boyutu:

Mandalina Üretici Birliği kurup, İşleme tesisi satın alan ve Seferihisar Mandalina Üreticilerinin oluşturduğu birliğe devreden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, birliğin 1. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, şimdi de ''Soğuk Hava Deposu'' yapıp, birlik ve üreticinin kullanımına vereceklerinin müjdesini verdi.

Birinci yılını tamamlayan Mandalina Üretici Birliği’nin 2012-2013 yılı faaliyet raporu, yapılan genel kurulda üyeler tarafından onaylandı. Faaliyet Raporu Mandalina Üretici Birliği Başkanı Cumhur Eriş, yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan sunumlarla gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı üretici Ahmet Taneli’nin yaptığı kurula, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir, Seferihisar Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali Taşkın ve üreticiler katıldı.

Genel Kurulda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Benim için çok heyecanlı bir gün. Bir yılımızı tamamladık. Artık Seferihisarlı mandalinasını kendi üretiyor kendi satıyor. Kurduğumuz birlik sadece sizler için değil Seferihisar’daki tüm üreticiler için bir umut ve katma değer oldu. Seferihisar’da ürünün birim fiyatının yükselmesine neden oldu. Bu hepinizin eseridir. Bu bir başlangıç bu birlik sizlerle birlikte çok daha büyüyecek. Artık Seferihisar sadece Seferihisar değil çünkü Seferihisar Türkiye’ye örnek olmaya başladı. Bugün burada yapılan konuşmalarda geçtiğimiz yıl yaşanan en büyük sıkıntının bahçelerin kesilme sırası ve sona kalması olduğunu gördük. Bunu aşmamızın da tek bir yolu var, soğuk hava deposu yapmak. Nasıl mandalina işleme tesisi satın alıp üreticiye devrettik, şimdi de bundan sonraki ilk işimiz, bu soğuk hava deposunu yapıp üreticinin kullanımına açmak olacak. Eğer biz mandalinamızı bir ay daha korumayı başarabilseydik, bugün herkesin cebine çok daha fazla girecekti. Yani Seferihisar’da çok büyük bir eksiklik soğuk hava deposu. Biz Seferihisar Belediyesi olarak bunu gerçekleştireceğimiz. Mandalina üreticimiz, balıkçımız tüm üreticilerimizin kullanımında olacak” dedi. Başkan Soyer birliği bugünlere getiren ve gurur duymamızı sağlayan yönetim kurulu üyelerine ve siz üreticilerimize çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir ise; “Üretmeyen insanlar hazır yer, hazır yiyen insanlar para alırlar borç para alanlarsa emir alırlar. Biz emir almamak için üretmek zorundayız. Bu konuda Seferihisar çok şanslı çünkü çevre ilçelerde olmayan uygulamalar burada var'' dedi.

Birinci yılını tamamlayan Mandalina Üretici Birliği’nin 2012-2013 yılı faaliyet raporu, yapılan genel kurulda üyeler tarafından onaylandı. Üretici Birliği Başkanı Cumhur Eriş, mandalinanın fiyatının bu yıl masraflar çıktıktan sonra 50 Kuruştan alındığını önümüzdeki sene bu rakamı 1 Liraya yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv