Üreticiye anlamlı ödül

  • 0
  • 1.579
Yazı Boyutu:

Gödence Zeytinyağı Yarışması ve 18.Ulusal Başarı Ödülleri, Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kuruluşunun 40’ıncı yılında sahiplerine verildi.
 
Antik çağdan bugüne zeytinyağı üretiminin tanınmış adresi Gödence, bu yıl da tarıma ve zeytinyağı üretimine adını yazdı. Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin düzenlediği Gödence Zeytinyağı Yarışması ve 18.Ulusal Başarı Ödülleri Töreni Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediyesi ev sahipliğinde Ege’nin en iyilerinin ödüllendirildiği törene Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, kooperatif başkanları, üreticiler, muhtarlar ve İzmirliler katıldı. Ödül töreninin yanı sıra Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kuruluşunun 40’ıncı yılı da coşkuyla kutlandı.
 
“Kültürün özü toprakla insan arasındaki ilişkidir”
Türk tarımına katkı koyan kişi ve kurumları bir araya getiren  tören Gödence Zeybeği gösterileriyle başladı. Milletvekilliği döneminde Ulusal Başarı Ödülü alan ve İzmir’in özkaynaklarının gelişimini her zaman destekleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, alın terini toplumun geleceği ve umudu için akıtan üreticileri kutladığını söyledi. Başkan Tartan, Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü hatırlatarak bu anlayışı devam ettirmekten gurur duyduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kültürün özü toprakla insan arasındaki ilişkidir. En sıkıntılı zamanımızda bize huzur veren topraktır. Ve bu topraklarda yetişen hayat ağacı zeytin soğuk da görse, fırtınaları da atlatsa yine tüm güzelliğini, bereketini sunar. 18 yıldır devam eden bu ödül töreniyle Gödence’den Türkiye’ye güçlü bir umut mesajı yayılıyor. Bu, dünyada başka örneği olmayan bir başarıdır. Bu yokluklar arasında yaratılan bir mucizedir. Şimdi, kentten köye göç başladı. Doğallığa, uzun yaşama, sağlığa, sevgiye, içtenliğe, dostluğu ve barışa ancak köylerdeki o güzel insanların kucağında yaklaşabiliyoruz. Sizler var oldukça bizler daha güçlüyüz. Üretenin, üreticinin, o sevgi dolu yüreğini Türkiye’nin her yerinde görüyoruz.”
Kooperatiflerinin kuruluşunun 40’ıncı yılını kutlamanın mutluluğunu paylaşan Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, Ulusal Başarı ödüllerinin topluma hizmet eden herkese vefa sunduğunu belirtti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın Gödence’den Konak’a uzanan bir gönül bağı kurduğunu vurgulayan Kokulu şöyle konuştu:
“Zeytinyağı sektöründe tarımsal örgütlenmemizin 40’ıncı yılını kutluyoruz. Biliyoruz ki üretim yetmez; üretirken toplumsal değerleri korumak ve ülkemizi sevmek gerekiyor. Biz yumruk kadar bir köyde bunu anladık ve üretim kalitesini sürekli yukarı çıkarmaya söz verdik. 18.Ulusal Başarı Ödülleri Töreniyle topluma hizmet etmiş insanlarımıza vefamızı sunuyoruz. En güzel zeytinyağını seçerek kaliteli üretim yapan çiftçimizi teşvik ediyoruz.”
 
Ödüller sahiplerini buldu
Bu yıl on sekizincisi düzenlenen ve yaptıkları çalışmalarıyla tarıma katkı sağlayanlara ödüllerinin verildiği Ulusal Başarı Ödülleri beş kategoride değerlendirildi. Ulusal Zeytinyağı Konseyinin uluslararası standartlardaki yöntemlerle belirlenen sonuçlara göre bilim dalında  Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yaşar Uysal, basın alanında  Ege TV’de  Ege Finans programı hazırlayan ve sunan Mehmet Ali Deniz, hizmet alanında, Ziraat Bankası Seferihisar Şube Müdürü Serdar Yörük, tarıma dayalı sanayide Ödemiş Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi ödüllerini alırken Jüri Özel Ödülü de Akhisarlı çiftçi Ali İsmet Uçar’ın oldu.
Yarımadanın en güzel zeytinyağının seçildiği yarışmada ise birincilik ödülü iki isim tarafından paylaşıldı. Birinciliği Urla Yağcılar Köyü’nde üretici Hasbi Altan ve Hedef Ziraat Tic. Ve San. A.Ş paylaştı. Serferihisar’dan Ercan Özderici ikinciliği alırken Hedef Ziraat Tic. Ve San. A.Ş birincilik ödülüyle birlikte üçüncülük ödülünü de evine götürdü. Gödence Zeytinyağı Yarışması’nda Özel Mansiyon Ödülünü ise Egemen Kokulu aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv