Ürünlere Japon ilgisi

  • 0
  • 835
Yazı Boyutu:

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mine Kavala ve Kordon Soroptimist Kulübü Başkanı Ümit Eşme’nin başkanlığındaki konuk kadın heyetini Basmane Semt Merkezi’nde ağırlayan Tartan, Türk ve Japon iş kadınlarının işbirliği kapsamında yapacakları çalışmaların her iki ülkede de emek, sevgi ve barış tohumlarını büyüteceğini söyledi.

Tartan, "Kadınlarımıza fırsat verildiği zaman başaramayacakları bir şey olmadığını görüyoruz. Çeşitli alanlarda önemli görevler üstlenen başarılı kadınların isimlerini dünya ülkelerinde duyurduğuna tanık oluyoruz. İş kadınları olarak takdirin ve övgünün ötesinde, çok büyük bir hayranlığı hak ediyorsunuz. Türkiye’nin ve İzmir’in tanıtımına, ekonomisine dostluğa ve barışa katkı sağlayacak kardeş kulüp protokolünü kutluyorum.” dedi.
Basmane Semt Merkezi’nde kursiyerlerin ürettiği ürünler ile yakından ilgilenen ve ülkelerindeki dostlarına götürmek üzere çok sayıda satın alan Japon iş kadınları, kursiyerlerin defilesini de ilgiyle izlediler. Kursiyer kadınların sunduğu defile gösterisine Japon iş kadını Atusko Miyamato
Türk motiflerini taşıyan giysisiyle, mankenlere profesyonelce eşlik ederek alkış aldı. Türk ve Japon iş kadınları Türkiye’nin Expo başarısı için de alkışlarıyla destek gönderdi.
Japon Soroptimistler İzmir’de Konak Belediyesi’nin Mask Müzesi ile Neşe ve Karikatür Müzesi’ni de ziyaret ettiler. Japon konuklar daha sonra Selçuk, Efes, Meryemana ve Şirince’yi gezip İzmir’de kent turu yaptılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv