Uzundere süs havuzları renklendi

  • 0
  • 698
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin prestijprojesi Uzundere Rekreasyon Alanı’nda sona yaklaşıldı. 250 hektarlık alandahayat bulan ve üst yapısıyla da Türkiye’ye örnek olan projede, tematik parkalanı büyük ölçüde tamamlanırken, süs havuzları da renklendi, ışıklandırıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm,alanda yapılan çalışmaları yerinde inceledi, süs havuzlarındaki lazerışıklandırmayı izledi. Lazer ışıklandırma adeta görsel şölene dönüştü. Havuziçerisindeki donanımla suların, müzik eşliğinde ışıkla dansı, çevresakinlerinin de beğenisini kazandı. Belediye başkan yardımcıları, meclisüyelerinin ve bölge halkının da katıldığı gecede Başkan Kürüm veberaberindekiler, 10. Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.

Ege'ninçekim merkezi olmaya aday projede sona yaklaşıldığını belirten Başkan Kürüm,Uzundere’nin Karabağlar’ın projesi olmaktan öte İzmir’in, Ege’nin projesiolduğunu belirtti. Tematik park alanında yer alan Nasrettin Hoca figürlü heykelbina ve sanatsal yapıların tüm ziyaretçilerin ilgi odağı olacağını vurgulayanKürüm, “Bin 200 metrekare alana inşa edilen, göle maya çalan 37.5 metreyüksekliğindeki Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkeziolarak hizmet verecek. Nasrettin Hoca’nın kavuğu ise seyir terası olarakdeğerlendirilecek. Projenin diğer bölümlerinde ise 2 bin 500 kişilik amfitiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğünsalonları ile seyir terasları yer alıyor. Sadece İzmir’in değil, Ege’nin enönemli dinlence ve eğlence mekanıhaline gelecek. İnsanlar köpek balığı figürlü havuzlarda sörf yapacak.Çocuklar, gençler havuzlarda yüzecek, sörf yapacak, tematik parktaeğlenecekler, aileler restoranlarda yemeklerini yiyebilecek, mantarkamelyalarda piknik yapacak. Önümüzdeki günlerde proje halkımızın hizmetinegirecek” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karavan işgaline zabıta engeli

Anneler için “Hediyelik Eşya Günleri

Torbalı'dan iki kent lokantası

‘Dirençli kent’ için uluslararası iş birliği

Ekipler sahada

Engelli Anneleri İle Buluştu

Arşiv