Vatandaşımızın yanında olacağım

  • 0
  • 1.707
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm,Uzundere’nin ketsel dönüşüm bölgesi ilan edildiğini ancak bölge sakinlerininkaygılı olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin planlamaçalışmalarının sürdüğünü belirten Kürüm, “Süreci yakından takip ediyorum.Yerinde kentsel dönüşüm istiyoruz. Halkın mutlu olacağı planlamalar yapılmasıönemli. Vatandaşlarımızın yanındayım, onlarla birlikte hareket edeceğim” dedi.  

BakanlarKurulu’nun kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile BüyükşehirBelediyesi’ni yetkili kıldığına dikkati çeken Kürüm, ilçe belediyelerine iseyetki verilmediğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de büroaçtığını, vatandaşlarla görüşme ve bilgilendirme sürecinin devam ettiğinedikkati çeken Kürüm, “Vatandaşlarımız tedirgin. Yıllarca emeğini, alın teriniortaya koyup sahip olduğu evleri için endişeleniyor. Ancak, şu anda planlamaçalışmaları sürüyor ve hiç kimse malını satmasın. Planlama çalışmalarıtamamlansın. Ortaya çıkan projeleri inceleyeceğiz, vatandaşlarımızla birliktedeğerlendireceğiz. Vatandaşımızın lehine bir planlama var ise zaten sorun yok.Ancak vatandaşlarımızın aleyhine bir sorun var ise ben de vatandaşımla birliktehareket edeceğim, onların avukatı gibi hareket edeceğim. Vatandaşımın hakkını yedirtmem,sonuna kadar da mücadele edeceğim” dedi. 

SİYASET KARIŞMASIN

Yerinde ve herkesin mutlu olacağı kentsel dönüşümdenyana olduklarını anlatan Kürüm, bu çalışmalara siyasetin karışmamasının tekarzusu olduğunu söyledi. Karabağlar’ınOsman Aksünger, Aşık Veysel ve Aydın ile Buca’nın Seyhan mahallelerinde 191hektar alanın riskli alan ilan edildiğine dikkati çeken Kürüm, “Biz bu bölgeiçin İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvurduk, yetki devriistedik. Bize yetki devri yapılacağına inanıyorum. Bu bölge için üzerinde 4,5yıldır çalıştığımız, modern şehircilik anlayışıyla hazırladığımız projelerimizvar. İzmir Ticaret Odası ile de bir protokol imzalamıştık. Hiç kimse mağduredilmeden, çok güzel bir planlama ortaya çıkacak. Mülk sahipleri ile uzlaşarak, sorunu çözeceğiz. Uzundere bölgesinde de yine vatandaşlarımızınmutlu olacağı projelerin hayata geçirilmesi tek arzumuz. Planlama çalışmalarısürdüğü için net bir şey henüz yok. Bu noktada süreci yakından izliyorum” diyekonuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv