Yazgan'dan çarpıcı açıklamalar

  • 0
  • 741
Yazı Boyutu:

Çocuk, genç ve erişkin psikiyatrisi alanında yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan Profesör Doktor Yankı Yazgan, Karşıyaka Otizm Şenliği kapsamında Karşıyaka’ya geldi.
Karşıyaka Belediyesi ve ODER işbirliğinde gerçekleştirilen söyleşi için Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde velilerle buluşan Yazgan “Engelli Bireylerin Aile İçi İletişimi” konulu söyleşide konuştu. Eğitim sistemine eleştiriler getirdi.
Gereken ruh halini yaratmayan sistemlerin başarılı olamayacağını savunan konuşmacı devletin eğitim konusunda görevini yapmadığını söyledi.
Otistik çocukların eğitim dönemi geldiğinde büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Prof Dr Yazgan “ En az 30 kişilik bir sınıfta öğretmenlik yapan kişi, veli rapor sunduğunda konuda donanımsız olduğu için  genelde aile ile karşı karşıya gelebiliyor bu pürüzü giderecek otorite devlettir.” Dedi.  Devletin vergileri eğitim sistemine harcamak yerine başka yerlere harcadığını da söyleyen Yazgan,” Bilinç bizde gelişmedikçe sorunlar asla çözülemeyecek. Aileler ile öğretmenler mahkemelik olmaya  devam edecek.” Dedi.
Velilerin sorularına da yanıt veren konuşmacı  Karşıyaka Belediyesi’ne bu etkinlik için teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv