Yemek mönüsü için yarıştılar

  • 0
  • 593
Yazı Boyutu:

Türkiye’de dünyaya gelen ilk fil olmaözelliğini taşıyan İzmir, çocuklara hayvanları sevdirmeyi amaçlayan TÜBİTAKprojesinin de kahramanı oldu. Fil besleme yarışmasında İzmir’in yediği meyvetotemini hazırlayan grup birinci seçildi. 

Avrupa’nınsayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi DoğalYaşam Parkı, çocuklara hayvanları sevdirmeyi amaçlayan TÜBİTAK projesine evsahipliği yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen BilgisiEğitim Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bületn Çavaş’ın hazırladığı“Yobolar Doğal Yaşam Parkı’nda Buluşuyor” projesine, yatılı bölge okullarında(YOBO) okuyan 120 çocuk katıldı. Çocuklar gönüllü üniversite öğrencileriningözetiminde 4 gün boyunca Doğal Yaşam Parkı’nda birbirinden eğlenceli veeğitici etkinliklere katıldı. Projenin finali ise fil besleme yarışması oldu.Gruplara ayrılan çocuklar, hayal güçleriyle meyvelerden hazırladıklarıbirbirinden ilginç “totemlerini” fil alanın değişik noktalarına koydu. Ardındanalanın dışına çıkan çocuklar, merakla beklemeye başladı. Fil barınağınınkapısının açılmasıyla heyecan doruğa çıktı. Her grup sevimliliğiyle ilgi odağıolan yavru fil İzmir’in kendi hazırladıkları totemi yemesi için nefeslerinituttu. İzmir’in yediği meyve totemini hazırlayan grup birinci seçildi. 

Parktan ayrılmak istemediler
Proje boyuncaparkta çok eğlendiklerini ve hayvanları yakından tanıdıklarını belirtençocuklar, projenin bitmesiyle üzgün olduklarını ve parktan ayrılmakistemediklerini söyledi. İzmir Doğal yaşam Parkı’na gelmeden önce hayvanlardankorkan bazı çocuklar, 4 gün sonunda bu korkularını yendiklerini ifade etti. 

Etkinlik dolu 4 gün

Proje mimarıDoç. Dr. Çavaş ise, “Yatılı bölge okullarından gelen öğrencilerin doğayı vehayvanları eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri konusunda yardımcı oluyoruz. 12farklı grup Doğal Yaşam Parkı içinde çeşitli etkinliklerle hayvanları yakındantanıma fırsatına sahip oldu. 120 öğrenci projeye katıldı. Çok eğlenceli bir 4gün geçirdik” diye konuştu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaşlı Amca ile muhteşem final

45 dakikada 332 kg çöp

İlk iki etapta sona gelindi

Bize ilaç gibi geldi

Tohum Takas Şenliği'ne "tasarruf tedbiri" iptali

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Arşiv