Yurdakul: “Arda Turan anadilimize sahip çıktı”

  • 0
  • 756
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin Dil Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle düzenlediği,  “10. İzmir Türkçe Günleri – 79. Dil Bayramı”nın açılışı Konak AKM (Atatürk Kültür Merkezi) yanındaki Türkçe Taşı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkçe’ye gönül vermiş, yazarlar, şairler ve öğrenciler bir araya gelerek, Türkçe’nin günlük yaşamda doğru kullanımı teşvik ettiler.

İki gün sürecek olan etkinliğin açılışına Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gazeteci Yazar Bekir Yurdakul, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Marangoz, Dil Derneği üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Yazar Yurdakul, Türkçe ile ortaya konan edebiyat eserleri, ‘Türk Edebiyatı’ bugün dünyanın her yerinde tanındığına, okunduğuna dikkati çekti, “Türkçe’nin zenginliğini tüm dünya biliyor. Biz de, ülke olarak dilimizi korumalı ve onu doğru bir şekilde kullanmalıyız. Anadilde konuşmak, anadili doğru kullanmak doğru bir yaşam sürmeyi de beraberinde getirir. Türkçe’yi, günlük yaşamımızda düzgün kullanamıyoruz, yabancı dillerden giren çok sayıda kelimeyi kullanıyoruz. Artık yeni bir dil gibi karşımıza çıkıyor, Türkçe. Eskilerden günümüze, siyasiler de dilimizi yanlış kullandı, kullanıyor. Bu durum bizim için çok üzücü. Ancak, geçtiğimiz günlerde Arda Turan beni çok mutlu etti. İspanya’da futbol oynayan Arda Turan,  gazetecilerin ‘İspanyolca öğrenmeyecek misiniz?’ sorusuna “Öğreneceğim tabi ki ama sizin sorularınıza Türkçe karşılık vermeye devam edeceğim” yanıtını vermiş. Arda’nın bu tavrı, çok sevindirici, gençlerimize, herkese örnek olmalı, anadilimize sahip çıkıyor. Fransızlar, İngilizce bildikleri halde özellikle de ülkelerinde İngilizce konuşmazlar” dedi.

Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Marangoz ise özellikle gençlerin Türkçe’yi doğru kullanması geleceğe taşıması gerektiğine dikkat çekerek, “Dilimizdeki bozulmaları engellemek, onu doğru şekilde kullanmak hepimizin görevi” dedi. 10. İzmir Türkçe Günleri etkinliğinde, Şair Yazar Hidayet Karakuş’un da katıldığı etkinlikte, Nurcan – Taner İşeri ise “Türkçe de Neymiş” isimli kısa oyunlarıyla dilimizde Türkçe yerine yabancı sözcüklerin kullanımını eleştirdiler. Özel Çamlaraltı Koleji bando takımı da etkinlikte gösterilerini sundu.  Etkinlik, “Dille Gelen Düğün Bayram” konulu söyleşide çocuk edebiyatında önemli eserler kazandıran Yazar Şair Mavisel Yener ve Yurdakul’un konuk olduğu söyleşi ile sürdü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

O ses kadının gücünde!

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Arşiv