Zaman Aşımına Meşaleli Protesto

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

Narlıdere’de 2 Temmuz 1993’de Sivas’ta Madımak Oteli’nin yakılması davasının zamanaşımı nedeniyle düşürülmesine tepki olarak CHP Narlıdere gençlik kolları, Alevi Bektaşi derneği, Narlıdere Demokrasi Platformu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Hüseyin Yıldırım ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi.
 
Sivas Davası’nın zamanaşımı nedeniyle düşürülmesine tepki göstermek amacı ile sivil toplum örgütleri ellerindeki meşaleleri ile bir yürüyüş düzenlediler. Sloganlar atarak mahkemenin aldığı kararı protesto eden Narlıdereli sivil toplum örgütleri, Pir Sultan Abdal parkında toplanarak bir basın açıklaması yaptılar.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir bileşenleri adına Mustafa Aslan tarafından yapılan basın açıklamasında “Madımak bir insanlık suçudur ve insanlık suçunun zaman aşımı olamaz” dedi.
Aslan Sivas Davası’nın zamanaşımı nedeniyle düşürülmesi ile ilgili karar için “Bu karar insan haklarına, eşitliğe, adalet duygusuna vurulmuş bir darbedir” dedi
 
Sık sık sloganlar ile bölünen basın açıklaması sonrasında ellerindeki meşaleler ile Narlıdere Mithatpaşa caddesinde yaptıkları yürüyüş ve protestolara bir süre daha devam ettiler ve olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv