1962 tıp fakültesi mezunları 49 yıl sonra buluştu

  • 0
  • 853
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp  Fakültesi’nden 1962 mezunları tam 49 yıl sonra bir araya geldi. Bu anlamlı buluşmada duygusal anlar yaşandı. Büyük buluşmada mezunlar adına konuşan Prof. Dr Sezen Koşer, “öncelikle  bu anlamlı ve güzel günü bize yaşattığı için ve bize bir araya gelme imkanı sağladığı için  dekanımız Prof. Dr.  Serhat Bor’a çok teşekkür ediyorum.
49 yıl önce üniversite yaşamı şimdi olduğu gibi rahat değildi. Beslenme ve spor faaliyetleri bu kadar gelişmemişti. Bizim dönemimiz 1960 ihtilaline de tanık olduğu için üniversite hayatımız unutulmaz bir dönem oldu” dedi
EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor ise yaptığı konuşmasında Tıp Fakültesi’nin 9 Mart 1956’da kurulduğunu hatırlatarak, bugünün aynı zamanda resmi açılış günü olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bor, Tıp fakültesinin açılış törenine Prof. Dr. Muhiddin Erel, Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes’in geldiğini söyledi.
Törene yoğun programı nedeniyle gelemeyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, canlı yayın bağlantısı aracılığıyla törene mesajını iletti. Prof. Dr. Yılmaz şunları söyledi; “Fiziksel olarak birlikte olamadığım için büyük üzüntü duymaktayım. Tıp fakültesi kurucuları sizlersiniz, kurumlar onu yaşatanların çabalarıyla vardırlar, bu konuda Ege Üniversitesi sizlere çok şey borçlu. Sizleri saygı ve minnetle selamlıyorum”
Mezunların hayat hikayelerinden oluşan film gösteriminin izlenmesiyle buluşma sona erdi. İZMİR(Ege Ajans-emra Gençosmanoğlu-Sefer Azak)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Aydınlık Türkiye için çalışacağız!

50 bin adet fidan dağıttı

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Arşiv