20 yılda 20 dostluk ağacı

  • 0
  • 808
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin 1993 yılında başlattığı, Türk ve alman öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen dostluk ağacı dikim töreni 20’inci yılına ulaştı. Bornova Anadolu Lisesi Almanca öğrenci grubu ile Almanya'nın Eppstein şehrindeki Freiherr Vom Stein Okulu öğrencileri Büyükpark’ta yirminci “Dostluk Ağacı”nı dikti. Ağaç dikim törenine Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı
 
Bornova Anadolu Lisesi’nin kardeş okulu olan Almanya’nın Hessen eyaleti Eppstein şehrinde bulunan Freiherr Vom Stein Schule öğrencileri Başkan Sındır’ı makamında ziyaret etti. Bornova Anadolu Lisesi ve Vom Stein Schule arasında iki yılda bir gerçekleştirilen öğrenci değişimi projesi kapsamında ilçede bulunan öğrenciler 6 Nisan’a kadar İzmir’i gezip tanıyacaklar. 14 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan Alman konuk grup Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile birlikte Büyükpark içine dostluk ağacı da dikti.
 
1993 yılında Büyükpark içine ilk dostluk ağacını diken Alman Vom Stein Schule öğrencileri, Başkan Sındır ile birlikte dostluğa bir ağaç daha kazandırdılar. 20 yılı aşkın süredir bu öğrenci değişimi projesini uyguladıklarını söyleyen Vom Stein Schule öğretmeni Reinhard Martin, “1993 yılında buraya ilk ağacı birlikte dikmiştik. Ben her Türkiye’ye gelişimde Bornova Belediyesi önünde dikili olan bu ağacı ziyaret ediyorum. Bu sefer ki gelişimizde dostluğumuz için bir ağaç daha dikiyoruz. İki yılda bir öğrenci değişimi projesiyle buraya Alman öğrenciler geliyor, Almanya’ya da Türk öğrenciler geliyor. Alman öğrenciler Türk, Türk öğrenciler ise Alman ailelerinin yanında kalarak kalıcı dostluklar kuruyor. Bu dostlukların sonsuza kadar sürmesini diliyorum” diye konuştu.
Öğrencilik zamanlarında kendisinin de çok yakın bir Alman dostu olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Biz bu Alman arkadaşımla her yıl birbirimize gelip giderdik. Buraya gelen Alman öğrencilerimiz ve Almanya’ya giden Türk öğrencilerimiz de orada sağlam dostluklar kuracak. Bu dostluklar yıllarca sürecek. İki ülke arasında sıcak ilişkiler bu sayede kurulacak. Bu öğrencilerimiz gelecekte önemli yerlere gelecek ve birbirlerinin ülkeleri hakkında iyi düşüncelere sahip olacaklar. Burada diktiğimiz dostluk ağacı hepimiz için çok önemli. Bu ağaçlar Bornova’da yaşadıkça bizimde dostluğumuz yaşayacak. Bu ağaçların büyüdüğü, toprağa köklerini saldığı gibi iki ülke arasındaki ilişkiler de büyüyüp gelişecek ve köklenecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Enginarın kalbi Urla’da atacak

TARKEM'in yeni başkanı Dr. Cemil TUGAY

Belediye Lokantası ile öğrencinin yüzü güldü

Belediye emekçilerine bayram hediyesi

Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

Ruhsat ve kaldırım işgaline sıkı denetim

Arşiv