Akkaya’ya Fahri Doktora

AZERBAYCAN Cumhuriyeti Vektör Uluslararası Bilimler Akademisi, İzmirli Ressam Hatice Boyamalar Akkaya’yı Fahri Doktora ile onurlandırdı.

  • 0
  • 939
Akkaya’ya Fahri Doktora
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

AZERBAYCAN Cumhuriyeti Vektör Uluslararası Bilimler Akademisi, İzmirli Ressam Hatice Boyamalar Akkaya’yı Fahri Doktora ile onurlandırdı.

Resim sanatına vermiş olduğu hizmet nedeniyle, akademi bilim kurulu tarafından fahri doktora'ya laik görülen Akkaya’nın ödülü açacağı resim sergisi nedeniyle törene katılamayınca İzmir’e gönderildi.

Fahri Doktora diploma ve Cüppenin kendisini çok mutlu ettiğini, belirten Akkaya, kendisi kadar yaşadığı kent için, ülkesi  için çok önemli olduğunu belirterek, “beni Fahri Doktora ile taltif eden, Azerbaycan Vektör Uluslararası İlimler Akademisi' nin değerli başkanı sayın Prof. Dr. Elchin İskenderzade ve bilim kurulu üyelerine en içten duygularımla teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Benim için, yaşadığım kent için ve ülkem için önem taşıdığını düşündüğüm Fahri Doktora ünvanının verdiği bilinçle daha önemli eserlere imza atmaya çalışacağım” dedi.

Daha önce de aynı akademi tarafından Türk resim sanatına vermiş olduğu hizmet nedeniyle onur belgesi verilen, Azerbaycan sanatçıları ve sanatseverleri tarafından takdir edilen Hatice Boyamalar Akkaya’nın Akademi yayınları arasında yer alan sanat dergisi BAYATI'da çok sayıda tabloları yayınlanmış ve çok ilgi görmüştü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Arşiv