Almanlar İzmir’e yatırım yapacak

  • 0
  • 688
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın geçen yıl gerçekleştirdiği Münih ve Stuttgart iş ve inceleme gezilerinin ardından İzmir’e gelen Bavyera Ticaret Heyeti, İzmir’de inşaatı halen devam eden Yeni Fuar Alanı’na büyük ilgi gösterdi. Heyetin Başkanlığını yapan Bavyera Ekonomi, Altyapı, Ulaşım ve Teknoloji Bakanı ve Eyalet ve Başbakan Yardımcısı Martin Zeil, Fuarcılık alanında büyük tecrübeye sahip olduklarını belirterek bu konuda İzmir ile de işbirliğine hazır olduklarını söyledi.  EBSO Sanayiciler Kulübü’nde 15 kişiden oluşan aralarında siyasetçiler, bürokratlar ve işadamlarının yer aldığı heyeti Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte kabul eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’in avantajlarını anlatarak, Alman işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.
 
Teknolojiniz ile yatırım yapabiliriz
İzmir’in geleceğinde tarıma dayalı sanayi, turizm, yenilenebilir enerji ve fuarcılık alanlarında büyük potansiyel bulunduğuna dikkat çeken Yorgancılar, “İzmir’de 500’e yakın Alman firması faaliyet gösteriyor. Hugo Boss firmasında 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Almanya İzmir Başkonsolosu Margit Haeberle ticari ilişkilerin gelişmesi için büyük çaba harcıyor. İzmir’de 300 gün güneş var. Özellikle güneş, rüzgar, jeotermal alanlarında yatırım yapabilecek çok fırsat var. Çandarlı Limanı dünyanın en büyük 10 limanından birisi olacak. Petkim 5.5 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Belediyemiz 110 bin metrekare kapalı alana sahip Fuar kuruyor. Almanya’da fuarcılık konusunda  büyük bir tecrübeye sahip. Yeni Fuar Alanı’nda sizlerle işbirliğine hazırız. Almanya’nın teknoloji konusundaki birikimini burada birlikte yapacağımız yatırımlarda değerlendirebiliriz” dedi.
 
Almanlardan büyük ilgi
Bavyera Ekonomi, Altyapı, Ulaşım ve Teknoloji Bakanı ve Eyalet Başbakan Yardımcısı Martin Zeil ise İzmir ziyaretine çok önem verdiklerini belirterek, her alanda işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Almanya ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler olduğuna işaret eden Zeil, “Geçen yıl EBSO Heyeti bizi ziyaret etti. Çok verimli görüşmeler yaptık. Bu ziyaretin ardından İzmir’e geldik. Alman işadamlarının burada yatırım yapması konusunda çalışma yapıyoruz. Bunun yanında da Almanya’da yatırım yapacak Türk işadamlarına da her türlü desteği vermeye hazırız. Fuarcılık konusunda da tecrübemiz var. Münih’te fuarlar düzenliyoruz. İzmir ile de bu konuda çalışmaya hazırız. Mesleki Eğitim konusunda da birlikte çalışabiliriz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Arşiv