Aynı karede buluştular

  • 0
  • 649
Aynı karede buluştular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de yaşayan savaş mültecisi çocuklar ile Türkiye’nin farklı illerinden göç etmiş ailelerin çocukları örnek bir buluşmaya imza attı. Fransız Kültür Merkezi İzmir Şubesi ile Konak Belediyesi’nin işbirliğinde yürütülen ‘Fotoğrafçı Çocuklar, Savaş Mültecileriyle Dayanışma İçinde Yaşamak’ adlı proje kapsamında biraraya gelen Türk ve mülteci 25 çocuk, büyüdükleri semtlerin gündelik yaşamını fotoğrafladı. Farklı kültürlere sahip çocuklar arasında birlikteliği ve paylaşımı artırmayı amaçlayan çalışma sonunda çekilen fotoğraflar arasından sergilenmeye değer görülen 35 eser, “Birlikte Yaşamak Ne Demek” adıyla Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı.

BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENDİLER
Türk ve mülteci çocukların objektiflerinden yansıyan karelerin yer aldığı serginin açılış törenine Türkiye Fransız Kültür Merkezi İzmir Şubesi Müdürü Emmanuelle Houles, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, proje eğitmenleri, çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı. İzmir’deki mültecilerin en yoğun yaşadığı bölgelerden olan Konak’ın Basmane, Agora, Ballıkuyu ve Basmane semtlerindeki mülteci ve Türk çocukların çektiği fotoğraflardan oluşan sergi yoğun ilgi gördü. Sergiyi gezenler, “Birlikte yaşamak ne demektir?” sorusuna bu kez çocukların gözünden yanıtlar aradı.

‘EN ÇOK ÇOCUKLAR ACI ÇEKİYOR’
Eğitmenlerden Sinan Kılıç, söz konusu projenin hem sosyal hem eğitimsel hem de sanatsal bir çalışma olduğunu söyledi. Temel hedeflerinin farklı kültüre sahip çocuklar arasında birlikteliği ve paylaşımı artırmak olduğunu dile getiren Kılıç, projeye katılan çocukların hem yaşadıkları kenti daha yakından tanıdığını hem de sosyal paylaşımda bulunduğunu vurguladı. Kılıç, “Çocuklar, proje sayesinde fikirlerini aileleri, arkadaşları ve eğitmenlerle tartışarak bir konuyu medyalaştırma becerisi elde ettiler. Yaşadıkları semti ve şehri sahiplenmeye başladılar. Sonuç olarak; çocuklar yeni beceriler kazanma şansı elde ettiler. Ortaya şaşırtıcı nitelikte fotoğraflar çıktı” dedi. Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak da çocukların yakaladıkları anı fotoğraflara çok güzel yansıttığını dile getirerek, “Dileğimiz, hiçbir çocuk savaş görmesin. Çünkü en büyük acıyı çocuklar çekiyor. Bugün burada büyük bir başarı gösteren çocuklarımızı yürekten kutluyorum” dedi. Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan sergi 17 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Aydınlık Türkiye için çalışacağız!

50 bin adet fidan dağıttı

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Arşiv