Bademler 50.yılını kutlayan Kooperatif ile şenlenecek

  • 0
  • 781
Yazı Boyutu:

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 50. yıl etkinlikleri tanıtımı gerçekleşti.
İşçilerle birlikte 50.yıl koruluğuna fidan dikerek 50.yıl etkinliklerini başlatan Bademlerlilerin 2012 yılı içinde panelden konsere, sergiden spora birçok etkinliğe imza atacaklar.
 
Kooperatifin üretim tesislerinin olduğu seralarda tanıtım yapan Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi çiçek üretiminde bir simge olan Kooperatifin 50.yılımızın mutluluğunu tüm İzmirliler ile paylaşacağız” dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sever “ bu yıl 50.yılımızı kutlarken, Birleşmiş Milletlerin de 2012 yılını kooperatif yılı ilan etmesinden dolayı aralık ayına kadar bir düzine etkinlik düzenledik. Komisyonlar kurarak, panelden, sempozyuma, spor etkinlerinden geziye herkese hitap edecek etkinliklerimiz tıpkı kooperatifçiliğin ruhu gibi, birlik beraberlik, ortak üretim ruhuyla gerçekleştiriyoruz. Tüm bunları yaparken, önderimiz Mahmut Türkmenoğlu’nun bizlere emanet ettiği ruh ve azimle yapıyoruz. Etkinliklerimizde sadece Mahmut Türkmenoğlu’nu değil, Musa Baran’ı, tiyatroyu başlatan Anarat’ı Susuz Yazla köyümüzü tüm dünyaya duyuran, Necati Cumalı’yı Metin Erksan’ı, Hülya Koçyiğit’i, Erol Taş’ı da unutmuyoruz elbette. Etkinlikerimize tüm İzmir’i hatta egeyi, Bademler sevenlerini izlemeye davet ediyoruz”diye konuştu.
 
50. yıl etkinlikleri genel sekreteri ve İl Genel Meclis Üyesi Seyfettin Şen ise açıklamasında, “birlik ve beraberlik ve ortak üretimin simge ismi Bademler Köyü’nden çok yelpazeli ve üretim ruhlu bir etkinlik dizisi hazırladık. Komisyonlarımızın ve köylülerimizin talepleriyle birçok etkinliğe imza atmaya çalışacağız. Musa Eroğlu konserinden, uluslar arası sempozyuma, köylülerimizin tavla turnuvasından resim sergisine birçok etkinlikte Kooperatifçilik ve sanat ruhunu birleştirmeye gayret ediyoruz. Tüm bunları yaparken Başta Belediye başkanlarımız ve gönüldaşlarımızdan büyük destek alıyoruz. Bademler yine İzmir’de ve Türkiye’de çiçek açmaya ve açtırmaya devam edecek” diye konuştu
Köy Muhtarı Mehmet Uysal ise konuşmasında, “bizler elele verip, köyümüzde tıpki eski yıllardaki gibi güzel ve üretime dönük bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizlere katkıda bulunan herkese köyüm adına teşekkür ediyorum. Etkinliklere davet ediyorum” diye konuştu.
Hafta içi voleybol turnuvası ile başlayacak etkinlikler, mayıs başında, tavla turnuvası, derme devşirme toplama ve yemeği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korosu konseri, Şair Ataolberhamoğlu şiir dinletisi, köy tiyatrosunun sergilenmesi gibi birçok etkinlikle yoğunlaşacak. 4, 5 ve 6 mayıs günlerinde yoğunlaşacak etkinler 16 mayısta Musa Eroğlu konseri, 23 haziranda yüzme yarışmaları ve uluslar arası kooperatifçilik sempozyumu, eylül ayında senfoni konseri gibi birçok etkinlikle devam edecek.
Tanıtım ardından işçilerle ağaç diken, düzenleme kurulu, genel sekreterlik ve yönetim, 50.yıl anısına 50 fidan dikimi gerçekleşti. Güle oynaya fidan dikiminde işçiler hem oynadı hem fidan dikmesi görülmeğe değerdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv