BALKAN GÖÇMENLERİ ŞENLİKTE BULUŞTU

  • 0
  • 933
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında her yıl geleneksel olarak hazırlanan Balkan Gecesi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl ilk kez açık alana taşınan şenlikte binlerce Balkan göçmeni bir araya geldi, farklı kültürleri bir arada görmenin güzelliğini yaşadı.
 
İzmir Makedon Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği (MAKGÖÇ) Genel Merkezi öncülüğünde hazırlanan geceye Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kardeş şehir Makedonya’dan Veles Belediye Başkanı Goran Petrov ve meclis üyeleri, Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Kemal Baysak, MAKGÖÇ Başkanı, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Necat Yılmaz, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Rıfat Özer, Karşıyaka Belediye meclis üyeleri ve göçmenler katıldı. Demirköprü Parkı’nda gerçekleştirilen gecede beş ayrı Balkan ülkesinin halk oyunları ekipleri gösterileriyle izleyenleri coşturdu.

Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı semtte kutlanan Balkan Gecesi’nin geleneksel hale getirildiğini belirten Başkan Cevat Durak, “Balkan ülkelerinin coşkusunu bu gecede bir araya getiriyoruz. Bu yıl hazırladığımız alanın, katılımın çok olması nedeniyle yetersiz kaldığını gördüm. Gelecek yıllarda daha da coşkulu geçecek etkinlikler hazırlarız.” dedi. Başkan Durak, daha sonra Balkan Gecesi etkinliklerine katkıları nedeniyle MAKGÖÇ Başkanı Necat Yılmaz ile Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’a plaket verdi. Geceye katılan konuk Veles Belediye Başkanı Goran Petrov ise duygularını, “Makedonya’da mutsuz olan hemşerilerim buraya gelip yerleşmiş. Karşıyaka’yı görünce anladım, onlar dünyanın en güzel yerine gelmişler. Karşıyaka çok güzel bir yer.“ diye dile getirdi. Necat Yılmaz ve Kemal Baysak ‘ta konuşmalarında geceye destekleri nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür etti.

Balkan Gecesi’nde ilk olarak MAKGÖÇ minik ekibi gösteri yaptı. Daha sonra sırasıyla Arnavutluk, Kosova ve Bulgaristan ekipleri ardarda sahneye çıktı. Farklı kıyafetleri ve benzer müzikleri ile izlemeye gelenlerin alkışları arasında gösterilerini sunan ekipler büyük beğeni topladı. İkinci bölümde ise Bosna Hersek ve Makedonya’nın Veles Kenti’nden gelen ekiplerin gösterileri yer aldı. Balkan Gecesi’ne katılan binlerce göçmenin zevk alarak izlediği gecede en son izleyenler de kol kola tutuşarak halaylar çekti.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv