Başöğretmenim babamdır

O; zarif bir eş, güzel bir anne, genç, başarılı, çok özel bir iş insanı. Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde plastik kasa üretiminde bölge tarım sektörünün önemli tedarikçilerinden olan ve ilave yatırımla kapasitesini % 35 büyütme ile birlikte isdihdamda da % 20 artış hedefleyen Güloğlu Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı- Genel Müdür Gülçin Güloğlu ile Karabağlardaki küçük atölyeden bu günleri gelişi konuştuk.

  • 0
  • 1.155
Başöğretmenim babamdır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

O; zarif bir eş, güzel bir anne, genç, başarılı, çok özel bir iş insanı. Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde plastik kasa üretiminde bölge tarım sektörünün önemli tedarikçilerinden olan ve ilave yatırımla kapasitesini % 35 büyütme ile birlikte isdihdamda da % 20 artış hedefleyen Güloğlu Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı- Genel Müdür Gülçin Güloğlu ile Karabağlardaki küçük atölyeden bu günleri gelişi konuştuk. 

Mehmet Kurt: Sevgili Gülçin, Kendin ve Karabağlar’daki atölyeden Tire Organize’ye ve bu günleri okurlarımız senin ağzından duysunlar. Anlatır mısın?

Gülçin Güloğlu: Burası benim çocuğum gibi. İnşaat sürecinden itibaren buradaki tüm sorumluluğu üzerime aldım. 2004'te inşaatın başlama süreciyle birlikte yüksek lisansını yarım bırakarak inşaatın başına gelerek fabrikanın yapım ve kuruluş aşamasını kapsayan 1.5 yıl Tire'de yaşadım, neredeyse fabrika alanında yatıp kalktım. Tabiri yerindeyde cm'sinde alın terim var.  

Güloğlu Plastik, 1980’li yıllarda Türkiye’nin ilk plastik baca kapağıyla adını duyurdu. Onu, Panpen markası ile pen akseuarları üretimi takip etti. 2005’te başladığı plastik kasa üretimiyle büyümesini sürdürdü.
İçinde bulunduğumuz Pandemi dünyada ve Türkiye’de tarımın önemini ortaya koydu. Şu an ne kadar doğru bir yatırım gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Üretimimizin yüzde 90’ı ambalaj sektörü, yüzde 10 inşaat yan sanayi ürünleri. Devletin vereceği teşviklerle tarımın ve tarım yan sanayinin çok gelişeceği bir döneme giriyoruz.

MK: Sektörde kadın olmak nasıl bir şey?

GG:
Sektörde kadın olmanın dezavantajını uzun yıllar yaşadım. Birincisi yaşınız küçük, Sektörde kadın görmeye pek alışkın bir kitle yok karşınızda. Ancak sizin o konumda olduğunuzu ve bir yere gitmeye niyetiniz olmadığını, kararlılığınızı ve iş disiplininizi görenler bir süre sonra sizi kabulleniyorlar. Az sayıda kadının olduğu sektörde olmanın avantajlarını yaşamaya başladım. Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği'nin ilk bayan ve en genç yönetim kurulu üyesiyim. Bir gün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızdan birine “Artık aranızda bir bayan var ne değişti ?” sorusuna verdiği cevap: Eskiden çok sesli bir dernektik artık sadece Gülçin'in sesi çıkıyor' oldu. Bu da kadınların çok zor da olsa girdikleri yerlerde erkeklerden çok daha azimli ve başarılı olduklarını göstergesi. Kadının her sektörde başarılı olabileceğine inanıyorum. Bence hiçbir iş; kadın işidir ya da erkek işidir diye ayırt edilmemeli. Özellikle kendi sektörümde kadınların engellendiğini görüyorum Ben bu konuda çok şanslıyım çünkü babam beni her konuda olduğu gibi iş hayatımda da en büyük destekçim. Onun gibi bir iş adamında iş ahlakını ve iş disiplinini öğrenmenin herkese nasip olmayacağını düşünüyorum. Babam benim başöğretmenim.

MK: Peki, Hedeflerine ulaşabildin mi?

GG: Hedeflerime ulaşıp ulaşmadığımı sanırım hayatımın son günlerinde anlayabileceğim. Çünkü benim hedefim öncelikle ailemle sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürmek ve başarılı bir iş hayatı . İş hayatında pek çok istediğim şeyi yaptım ama benim için bitti son noktaya geldim diye bir şey hiç bir zaman yok, hayat sürekli öğrenmek ve yeni şeyler keşfetmek demek. Özetle daha hem iş hayatı için hem de kişisel gelişimim için hedefe daha çok uzun bir yol var.
 
MK:Ödüller kazandınız. Bahseder misin?

GG
: Firma olarak hem yurt dışından hem de yurt içinden çeşitli ödüller aldık. Bunların içinde benim için en önemlisi Allworld Network- Harvard Üniversitesinden aldığımız Arabia 500 ‘de en hızlı büyüyen 6. Şirket olmamız ve ödül olarak aldığım Harvard Üniversitesi’nde 10 günlük girişimcilik eğitimiydi. Kişisel olarak ta çeşitli yıllarda yılın en başarılı genç girişimcisi ve kadın girişimcisi ödülleri aldım. Ödüller bana doğru yolda olduğumu ve güzel şeyler yaptığımı hatırlattı bu açıdan benim için çok önemliler.
MK: 85 Cm’lik dünya maceranı okurlarımızla paylaşır mısın?

GG: 85 cm’lik dünya maceramız sayende çok keyifli oldu. Allworld Network sitesinde kullanmak için büyük bir dünya ile fabrikamızda fotoğraf çekimi istedi ama ben bir türlü büyük bir dünya bulamadım. Ve bu durumu seninle paylaştım. Sen ne yaptın nasıl ettiysen polyestersen kocaman (85 cm çapında :) bir dünya yaptırdın. Ama bir şeyi hesaba katamadık arabaya sığmadı ve fabrikaya o dünyayı çok zor taşıdık. Sonuçta o dünya ile çekilmiş çok güzel fotoğraflarım ve anı olarak fabrikanın girişine koyduğumuz 85cm’lik dünyamız kaldı.
MK:Toplumsal Hayatta Kadının Yeri? İle başlayalım.

 GG: Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde kadının adı gerçekten yok. Bu konuda kadınlara çok daha fazla iş düştüğünü düşünüyorum çünkü erkekleri de kadınlar yetiştiriyor. Kaderci olmaktan vazgeçip hayatın her yerinde daha aktif olmamız gerektiğini düşünüyorum.

MK:Eğitimde fırsat eşitliği?

GG: Eğitimde fırsat eşitliği çok önemli tabi . Ancak özellikle son bir yıldır bu kavram çok daha farklı bir önem kazandı. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimde özel okullar çok daha başarılı. Bu farkın ilerleyen yıllarda çok daha iyi anlaşılacağını görüyorum.
MK:Kadına Taciz, Şiddet, Kadın Cinayetleri?

GG: Kadına karşı şiddetle ilgili İstanbul sözleşmesini çok önemsiyorum.
MK:Çocuk ta yaparım Kariyer de sözü sizin için ne ifade ediyor.

GG: Şu an 3 yaşında bir oğlum var. Ve hayata karşı bakışım o doğduktan sonra tamamen değişti. “Çocukta yaparım, kariyerde“ söylemi malesef söylendiği kadar kolay değil. Ben kendi işimi yaptığım ve kariyerimde belli bir mesafe kattetiğim için çok şanslı bir zamanda anne oldum ve oğluma 1 yıl kendim bakma fırsatını buldum. Daha sonraki süreçlerde bakıcı bulma konusunda ciddi şanssızlıklar yaşadım hala da yaşıyorum. Ama oğlum doğduktan sonra kesinlikle önceliğim oğlum oldu. İş ikinci plana geçti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mizah yaşamdaki çelişkilerden doğar

Müzik yapmak nefes almak kadar önemli

Hakan Aysev: Benim tek kahramanım Annem

Şeker Ağa konuk

Kendi romanlarımın kapaklarını kendim tasarlayıp yağlıboya tabloya işliyorum

Huzurlarınızda Yücel Erten!

Arşiv