Bayıldım, ayılttılar....

  • 0
  • 2.429
Yazı Boyutu:

Çalgı Çengi, İşler Güçler’in ardından başrolünü oynadığı Düğün Dernek sinema filmi son günlerin en çok konuşulan adamı Ahmet Kural ile bir araya gelen Burcu Şakar, yine keyifli bir iş çıkardı ve hoş bir ropörtaj gerçekleştirdi. 

Oyunculuğu ile fragmanlarda bile seyirciyi kahkahaya boğan başarılı oyuncu,’’ Düğün Dernek filminin halay sahnesinden sonra bayıldım. Ayılttılar’’ dedi.
 

B.Ş: Ablanızınetkisiyle oyuncu olmaya karar vermişsiniz?
A.K:  Ablam konservatuvarda okuyordu. Ondan çok etkileniyordum. Liseyıllarımda tiyatro çalışmalarına katıldım. Selçuk Üniversitesi' Radyo televizyon sinema bölümünübitirdim. Bilkent Üniversitesi’nde master yaptım. Müjdat Gezen SanatMerkezi'nde oyunculukeğitimi aldım. Oyunculuğa başlama yolum bu şekilde ilerledi.


B.Ş:Eğitiminize devam ederken dizilerde rol almaya başlamışsınız.
A.K: Eğitimime devam ettiğim dönemlerde  Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldum. Tiyatroçalışmalarım devam ederken bir iki dizide rol aldım. Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladım.GüneşinOğlu adlı sinemafilminde Haluk Bilginer, Köksal Engür,Hümeyrave Özgü Namal ile birlikte rol aldım. 2010 yılıydıve Selçuk Aydemir'in yönettiği ÇalgıÇengi sinema filminde Murat Cemcirile başrol oyunculuğunu paylaştım. Ardından İşlerGüçler adlı dizideyine Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengizile birlikte oynadık.


B.Ş:Her zaman seyircinin karşısına güldüren rollerle çıktınız,. Konusu romantik ya dadram olan bir filmde rol olmayı düşünüyor musunuz?
A.K: Tabi ki düşünürüm.Ben Aktörüm. Komedyen değilim. Niye düşünmeyeyim ki. Ben sadece komedi oynarımdiye bir şey yok. Aktörseniz zaten her karakteri her rolü başarıylaoynamalısınız.

B.Ş:  Babanızın eski emniyet müdürü olması sizinçeşitli şehirlerde yaşamanıza neden olmuş. Bu durumun faydalarını mesleğinizde de yaşıyor musunuz?
A.K: Tabi yaşıyorum.  Babamın işi nedeniyle on yılda on okuldeğiştirdim. Her bir şehirde farklı farklı insanlar tanıdım. Farklı kültürlergördüm. Farklı yaşamlara tanıklık ettim. Dolayısıyla yaşadığım bu durummesleğime katkı sağladı.

B.Ş: Sosyalmedyayı ( twiter- facebook)  aktif olarakkullanıyor musunuz?
A.K: Facebookkullanmıyorum. Sadece twiter kullanıyorum. Onu da aktif olarak kullanmayaçalışıyorum. Sadece işimle alakalı durumlar için kullanıyorum.

B.Ş:  Ahmet Kural en çok kime güler?
A.K: Türkiye’de oyuncuolarak; Şafak Sezer,  Murat Cemcir, BurakSatıbol’a çok gülüyorum.  Yurtdışından; AdamSandler, RobSchneider’ a çok gülüyorum. Murat Cemcir'le yaptığımız hermuhabbetten malzeme çıkıyor, bir sahne oluşuyor. Eğleniyoruz, üretiyoruz,gülüyoruz. 

B.Ş:Düğün Dernek filmi sizin için nasıl bir tecrübeydi? Çekimler eminim çok keyifligeçmiştir.
A.K:  Film,Sivas'ın Esenyurt köyünde geçiyor. Bir adamın arkadaşlarının desteğiyle oğlunuşanına yakışır bir düğünle evlendirmeye çalışması anlatılıyor. Düğün hazırlıklarındave düğün esnasında başlarına gelmeyen kalmıyor. Biz filmi çekerken çokeğlendik. Çok güldük. Benim için güzel bir tecrübe oldu. Zaten o kadar keyifalmasaydık. Bunu seyirciye de yansıtamazdık. Yapımcılığını BKM'nin üstlendiğifilmimizin senaryosu ve yönetmenliği Selçuk Aydemir'e ait. Murat Cemcir, RasimÖztekin, Devrim Yakut ve Barış Yıldız birlikte oynadık. Çok güzel ve olumlu yöndeyorumlar alıyoruz. İzlenme oranı oldukça yüksek. Güzel bir iş çıktı ortaya. 

B.Ş: Eminimki filmin çekimleri çok eğlenceli geçmiştir. Komik bir çok anı kalmıştır. Birtanesini anlatmanızı istesek..
A.K: Halay sahnesindensonra bayıldım. Ayılttılar. Daha komiği olamazdı her halde. Çok zor birsahneydi. Başarıyla çektik. Seyircinin de en beğendiği ve en çok güldüğüsahnelerden biri oldu.  

B.Ş:Güldüren adam Ahmet Kural, günlük hayatta nasıl komik mi?
A.K: Evet komiğimdir.Surat asmayı hiç sevmem. Genel de eğlenmeyi severim.

B.Ş: Oyunculukkariyerinizin dönüm noktası hangi durumla gerçekleşti 
A.K: Benim için her şeyin orada başladığınıyer Çalgı Çengi’dir.Hatta Murat Cemcir  ile  orada tanışıp güzel işler yaptık. 

B.Ş: Doğum gününüzü 10 Kasım'da kutlamayıp ikigün sonra kutladığınız doğru mu? 
A.K: Evet. Ulu önderimiz Atatürk'ün ölümyıldönümüyle aynı güne denk gelmesinden dolayı doğum günlerimi birkaç gün önceveya birkaç gün sonra kutlarım.  

B.Ş: Klarnet çalıyormuşsunuz?
A.K:  Klarneti dinlemeyi de çalmayıda çok seviyorum. Üstad Hüsnü Şenlendirici’yi, dinlemeyi ve ondan bir şeyler öğrenmekbenim için çok büyük keyif.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mizah yaşamdaki çelişkilerden doğar

Müzik yapmak nefes almak kadar önemli

Hakan Aysev: Benim tek kahramanım Annem

Şeker Ağa konuk

Kendi romanlarımın kapaklarını kendim tasarlayıp yağlıboya tabloya işliyorum

Huzurlarınızda Yücel Erten!

Arşiv