Belediyeden üreteciye hediye fabrika

  • 0
  • 1.128
Yazı Boyutu:

Seferihisar’da 13.kez düzenlenen Mandalina Şenliği’nde, Seferihisar Belediyesi tarafından satın alınan Mandalina İşleme Tesisi’nin açılışı yapıldı. Tesis, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP İlç Başkanı Ali Engin, Türkiye Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Aleddin Gülal, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, çok sayıda davetli ve mandalina üreticilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Seferihisar Belediyesi tarafından ilçenin en önemli temel kaynaklarından mandalinanın tanıtımı, üreticilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mandalina Şenliği bu yıl 13.kez düzenleniyor. “Üreticilerin Desteklenmesi ve Teşvik Edilmesi”, “Ürün Kalitesinin Yükseltilmesi Bilinirliğinin Arttırılması”, “Pazarlama Kabiliyetinin Güçlendirilmesi”, Seferihisar adıyla markalaşmış mandalina, ürünün yeni pazarlar bulması ve daha fazla kazanç hedefiyle gerçekleşen etkinlik, bu yıl bir açılışla süslendi. Seferihisar Belediyesi tarafından satın alınan ve Seferihisar Mandalina Üretici Birliğine devredilen Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi’nin açılışı şenlik öncesi yapıldı.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Geleceğin Türkiye’si Seferihisar hedefiyle yola çıktıklarını söyleyerek; “Yüksek yaşam kalitesi hedefi doğrultusunda Seferihisarlı mandalina üreticilerinin, mandalina değerini ve pazarlama gücünü arttıracak bir projeye imza attık. Belediye olarak mandalina işleme ve paketleme tesisi satın alarak, Mandalina Üretici Birliği’ne devrettik. Artık Seferihisarlı üreticiler, ilçenin en büyük geçim kaynağı olan mandalinayı, aracısız işleme ve pazarlama imkanına sahip oldu. Çok heyecanlıyız çünkü artık Seferihisar’ın kendisine ait bir mandalina işleme ve paketleme tesisi var. Hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan ihracat yetkisini de aldık. İlk tırımız dün akşam Sırbistan’a yola çıktı.Bu model Türkiye'de ilk oldu. Çünkü hem üretim hem işleme hem de pazarlama imkanına sahip tek birliğiz. Buradan Türkiye’ye bir ışık yaktık.Biliyorum ki bu tesis daha çok büyüyecek." dedi.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın; “Burada olmaktan çok mutluyum. Bir ülkede sağlıklı nesiller yetişmesi için doğru düzgün tarım yapılmalı. Bunu sadece küçük üretici yapabilir. Küçük üreticiyi ezerek sağlıksız nesiller yetişmesine neden olunuyor. Hep birlikte üreteceğiz, alın terimizin karşılığını alacağız. Buradan Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Halkın yanında nasıl durulması gerektiğini gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve diğer başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte çalıştığım için gurur duyuyorum” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey; “Dünyada ilk defa bu model oluşturuldu. Türkiye’nin çözümü tarımdan geçiyor. Siz bunu gerçekleştirdiniz. Emeği geçen herkese, özellikle kadınlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışın ardından tesis gezildi ve misafirlere mandalina suyu ikram edildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv