Bir Fidan Yeşert Bir Hayat Yaşat

  • 0
  • 1.639
Yazı Boyutu:

İzmirli sanatçıların oluşturduğu bir sosyal hareket platformu olan Biz Bize Yeteriz Oluşumu 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda kanser hastalığına dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe imza attı. Birçok sosyal projenin içinde yer alan İzmir eğlence hayatının sevilen ismi Mikrop Hikmet lakaplı Hikmet Durmuş öncülüğündeki “Biz Bize Yeteriz Oluşumu” ''Bir Fidan Yeşert Bir hayat Yaşat'' sloganı ile ağaçlandırma çalışması yapmak üzere Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaptı.
 
''Bir Fidan Yeşert Bir hayat Yaşat'' sloganı ile gerçekleştirilecek ağaçlandırma çalışması ile ilgili Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Biz Bize Yeteriz Oluşumu üyeleri Mikrop Hikmet, Hayri Küçük, Babacan Pesenkurdu, Ersin Kuşkanat, Harun Cici, Arif Çayan ve ümitliyiz.com adına Mine Ergunay ve üyelerin katılımı ile  protokol imzalandı.  
 
Mikrop Hikmet, Biz Bize Yeteriz Oluşumu olarak kanser hastalığına dikkat çekmek istediklerini ve bunun için farklı bir proje geliştirdiklerini söyledi. Mikrop Hikmet, 29 Nisan 2012 Pazar günü, kanser hasta ve yakınlarının oluşturduğu bir sosyal platform olan ümitliyiz.com üyeleri ile birlikte “Biz Bize Yeteriz Korusu” nda fidan dikeceklerini belirtti.
 
Protokol imza töreninde korunun ilk 250 fidan bağışı da İzmir’in genç işadamlarından Salim Çiftçi ’dan geldi. İlk bağışı Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol’a teslim eden Salim Çiftçi herkesi bu anlamlı kampanyaya destek olmaya davet etti.
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, duyarlı yaklaşımları için Salim Çiftçi’ye ve İzmirli sanatçılara teşekkür etti. Gençol; bin fidanlık “Biz Bize Yeteriz Korusu”nun   Çeşme-Ildırı ağaçlandırma sahasında tesis edileceğini belirtti. Gençol, “Ormanların insanlar üzerinde çevre psikolojisi ile ilgili çok olumlu katkıları var. Bazen dokunmasak bile bir orman parçasını görmemiz bile bizi çok olumlu olarak motive eder. Bu anlamlı çalışma ile yeşeren her fidan yeni bir umut olacaktır.”dedi.
 
Biz Bize Yeteriz Oluşumu üyeleri, 29 Nisan 2012 Pazar günü saat 10.00’da özellikle kanserli hasta yakınları  ve tüm İzmirliler için  Buca Sini Köşk’te kahvaltı ile başlayacak defile,dans ve şarkılarla devam edecek bir gün organize edecekler. Etkinliğe katılanlar Günün devamında Ege Orman Vakfı işbirliği ile Çeşme- Ildırı ağaçlandırma sahasında fidan dikim töreni düzenlenecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv