Çocukların park mutluluğu

  • 0
  • 866
Yazı Boyutu:

Buca İnönü Mahallesi 689/6 Sokak içerisinde 2 bin 200 metrekarelik alanda yapılan park hizmete girdi. İnönü Mahallesi’nde yıllar sonra yeni bir parka kavuşurken; Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya semtin çocukları büyük sevgi gösterilerinde bulundu.
Kurdelesini Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve eşi Oya Tatı’nın kestiği park açılışına Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Belediye Meclis üyeleri, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ile muhtarlar ve Kent Konseyi yöneticileri Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın’da katıldı. Park açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı,  Mustafa Kemal ve İnönü Mahalleleri’nde göreve gelmesinin ardından yol ve kaldırım çalışmalarına ağırlık verdiğini söyledi. Tatı, “3 yıl önce burada dolaşırken bu mahalle halkı ne istiyorsa onu yapacağım sözünü vermiştim. Bir yıl önce burada park yapmamı istediniz. Bunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
 
Şirinyer’e örnek proje
Buca’yı Buca’da yaşayanlarla birlikte yöneteceğini vurgulayan Başkan Ercan Tatı, sağlık sorunu sebebiyle ara verdiği açılışları bir süre önce olduğu gibi Çarşamba günleri yapacağını söyledi. Yeni parklar ve muhtarlık binalarının hizmete hazır hale getirildiğini ifade eden Tatı, şöyle devam etti:  “Bu parkımız 111 bin liraya mal oldu. İşi üstelenen firmamız zamanında parkın yapımını bitirdi. Parkımızda kent mobilyaları,  fitness aletleri, çocuk oyun grubu, aydınlatma sistemi, otomatik sulama sistemi bulunuyor.  Şimdi önümüzdeki günlerde bazı projelerimizin yapımı başlayacak. Pazaryerleri yapımına devam ediyoruz. Hiçbiriniz ve hiç birimiz bu çağdışı pazaryerlerinden alışveriş etmeye razı değiliz. Pazaryerlerimize devam edeceğiz. Bunların yanında Şirinyer Pazaryeri diye adlandırdığımız bölgeye sinemaları alış veriş mekanları olan en az 200 kişiye iş imkanı sağlayacak olan projeyi Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’yla birlikte temelini bu yaz atacağız.
Hasanağa parkını yeniden yapılandıracağız. Bu ilçeye bir kongre merkezi ve spor salonu kazandıracağız. Bunların hepsini hep birlikte yapacağız. “
 
Hangi yatırım yapılmalı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önümüzdeki günlerde Şirinyer’de yüzme havuzu temelinin atılacağını da açıkladı. Tatı şunları söyledi:   “Yüzme havuzunun temelini atıyoruz. Buca’da bunu şimdiye kadar kimse düşünmedi. Ve ben bu yüzme salonunu yaparak birilerine peşkeş çekmiyorum. Ben bu yüzme salonunu yapıp çocuklarıma peşkeş çekeceğim. Cevabını hiç kimseden beklemiyorum ama bir soru sormak istiyorum. Kaç kişi hayatında tenis oynadı ya da tenis raketini eline aldı. Bunu büyüklere soruyorum. Tenis oynamak mı hayat kurtarır? Yüzme bilmek ki? Biz bu çocuklara miras olarak yüzme bilmeyi öğretebilirsek ne mutlu bize. 50 yasındayım ama kimse bu şehre bir yüzme havuzu yapıp ta bize yüzme öğretmedi. Yüzmeyi ben bu çocuklara öğreteceğim.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Creil heyeti Kuşadası'na hayran kaldı

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Arşiv