Doğa yeşillensin çocuklar neşelensin diye

  • 0
  • 2.045
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 2.sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kemalpaşa Aşağı Kızılca İlköğretim Okulu 3.sınıf öğrencileriyle fidan dikim kampanyası düzenledi. Öğrenciler EÜ Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim çiftliğinde fıstık çamlarını toprakla buluşturdular.
 
EÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buket Karaturhan danışmanlığında gerçekleştirilen proje ile minikler kendi ağaçlarını kendileri yeşertecek.
Üniversite öğrencileri Gülseren Darende, Burçin Gök, Gülce Nalbant, Fatma Şenler, Fatma Cansu Karaman, Ezgi Morkoç, Cansu Can ve Mine Koyuncu’nun yer aldığı ekip yaklaşık bir aydır “Doğa Yeşillensin Çocuklar Neşelensin” parolasıyla yürüttükleri projelerinin peşinden koşuyor. “Projeyi köy okulu öğrencileriyle yapmaya özen gösterdik” diyen öğrenciler sabah saatlerinde minikleri Kemalpaşa Aşağı Kızılca İlköğretim Okulundan öğretmenleriyle birlikte alarak Menemen’e götürdüler. Çiftlikte önceden hazırlanan bölgeyi ağaçlandıran minikler üniversiteli büyükleriyle hoş saatler geçirdiler.
Gençler amaçlarının çocuklara ağaç sevgisi aşılayabilmek, onlara keyifli bir gün geçirtebilmek olduğunu belirtti. Fidan dikiminin ardından çiftliği gezen minik öğrenciler hayvanlarla da yakından ilgilendiler. Daha sonra çiftlikte hep birlikte piknik yaptılar.İZMİR(Ege Ajans/İnci TEKŞAHİN- Merve YILDIRIM)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Enginarın kalbi Urla’da atacak

TARKEM'in yeni başkanı Dr. Cemil TUGAY

Belediye Lokantası ile öğrencinin yüzü güldü

Belediye emekçilerine bayram hediyesi

Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

Ruhsat ve kaldırım işgaline sıkı denetim

Arşiv