Down Türkiye 23 Nisan’da İzmir’de…

  • 0
  • 1.238
Yazı Boyutu:

 
Dünya farklılıklarla güzel, herkesin yeri var diyen Down Sendromu Derneği 20-29 Nisan tarihleri arasında İzmir’de.
Down Sendromu Derneği İzmir’de katılacağı etkinliklerde Down Sendromu konusunda toplumu bilinçlendirmeye devam ediyor.
 
HER ÇOCUK KENDİ İÇİNDE ÖZELDİR
İzmir Gaziemir’de düzenlenecek olan 15. Uluslararası Şenliklere katılacak olan Down Sendromu Derneği yetkilileri bu etkinliklere katılım amaçlarına yönelik olarak şunları söyledi: “Her çocuk kendi içinde özeldir ve farklıdır. Bu şenlikte sadece Down sendromlu değil, tüm çocukları bir araya getirip, kaynaşmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca Down sendromlu birey ve ailelerine ulaşarak dayanışmalarını sağlayarak Down sendromu konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyoruz”

ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
80 gönüllünün katılımıyla ücretsiz etkinliklerin de yapılacağını belirten yetkililer etkinlikleri şöyle sıraladı: “Resim çalışmaları, yüz boyama ve drama etkinlikleri (Resim öğretmenleri ve tiyatrocu dostlarımızın katılımıyla), binlerce balon ve bileklik dağıtımı, şenlikte konser (Atiye, Hadise ve Çelik) yanı sıra, Vali ve Belediye Başkanları’nın ziyareti.” 

DÜNYA FARKLILIKLARLA GÜZEL
‘Dünya Farklılıklarla Güzel’ ve‘Herkesin Yeri Var’ sloganları ile şenlikte tüm çocukları ve aileleri kucaklamayı hedefleyen Down Sendromu Derneği yetkilileri özellikle küçük yaşlarda yaşanan kaynaştırma deneyiminin engeli olmayan çocuklardaki etkisine yönelik olarak şu bilgileri verdi: “Engelli bireye karşı kabul, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışları geliştirir. Bireysel farklılıkları doğal karşılar ve saygı gösterir. Kendi yetersizliklerini görme, bunları kabul etme ve giderme davranışları gelişir. Engellilerle birlikte yaşamayı öğrenir. Liderlik,model olma ve sorumluluk duygusu gelişir.”
 
SEMİNER DÜZENLENECEK
Tüm bu etkinliklerin içerisinde28 Nisan 2012 Cumartesi günü ise seminer organizasyonu gerçekleştirileceğini anlatan yetkililer, seminerde Down Sendromu Nedir ve Down Sendromu Sağlık Kontrol Listelerinin Önemi (Prof. Dr. Özgür Çoğulu) Yaşam Boyu Rehberlik(Uzman Psikolog Nurşen Uslu) konularının ele alınacağını ifade etti.
 
DOWN SENDROMU DERNEĞİ/DOWN TÜRKİYE:  Dernek dünyada ve Türkiye'deki DS ile ilgili güncel gelişmeleri çok yakından takip eden, Down sendromunu duyurmak, toplumsal farkındalığı yükseltmek için sürekli çalışan, ülke genelinde aile ve uzmanlara destek verebilen ve o bölgedeki destek kuruluşlarına nasıl ulaşılabileceği konusunda yönlendirebilen ve böylece tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışmayı amaçlayan bir misyon üstleniyor. Toplumun engellilik algısını etkileyen projeler uygulayarak Down sendromlu insanların bebeklikten itibaren her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamayı ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olan Down Sendromu Derneği( Down Türkiye) Uluslararası DS Derneği (DSI) ve Avrupa DS Derneği ( EDSA) üyesidir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv