EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ ORGANİKTE MÜKEMMELİN PEŞİNDE

  • 0
  • 691
Yazı Boyutu:

Organik ürünlerin ihracatında koordinatör birlik olan Ege İhracatçı Birlikleri, organik ürün ihracatçılarının orta-uzun vadede karlı ihracat artışı için organik sektöründe yeni bir işbirliği ve lobi platformu oluşturulması için yürütülen faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor.

Ege İhracatçı Birlikleri, Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü “Avrupa Organik Kümeleri Projesi” kapsamında “DAHA İYİ DESTEK VERMEK İÇİN SİZİ DAHA İYİ TANIMALIYIZ!” sloganıyla yola çıkarak sektörün eksik ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla bir anket düzenliyor.

Anket çalışmasıyla, Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye'de Ege Üniversitesi, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği, Ekolojik Üreticiler Derneği, Almanya'da EkoConnect, Fransa'da Organics Cluster in Rhone Alpes ve Yunanistan'da Organic Products Cluster işbirliği ile organik tarım sektörü paydaşları arasında diyaloğun gelişmesi, sektördeki işbirliklerinin artırılması, yeni pazarlar ve müşteriler hakkında bilgi akışının sağlanmasını hedefliyor.

ORGANİK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇLARINI SEKTÖR OYUNCULARI BELİRLEYECEK
Öncelikli olarak proje ortağı ülkeler tarafından başlatılan bu çalışma, BioFach 2012 Fuarı’nda gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarının da desteğiyle tüm Avrupa ülkelerinde yaygınlaşmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Organik ürün ihracatında koordinatör birlik olarak sektörde doğru ticari ve teknolojik işbirliklerinin sağlanması, doğru teknik destek mekanizmalarının oluşturulmasına yönelik ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla bir analiz çalışması gerçekleştiriyoruz. Doğru sonuçlar elde etmek ve sektöre en iyi şekilde destek sağlayabilmek için tüm paydaşlarımızın bu çalışmaya katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Çalışmaya katılan tüm ülkeler için belirlenen zayıf ve güçlü noktalara göre Avrupa ve Türkiye arasında etkin bir bilgi akışının sağlanmasına olanak sağlayacağız” şeklinde konuştu. Türkmenoğlu ayrıca, “Projemiz sadece sektör ihtiyaçlarını belirlemekle kalmayacak ayrıca projemizin temelini oluşturan Inter-Clustering Platformu”na kayıt olarak kendilerini tanıtma ve yeni ticari/teknolojik ortaklıklar kurma fırsatını da yakalayabileceklerdir” dedi. 

Analiz çalışması sonuçlarına göre ise organik sektörünün mevcut durumu, sorunları, sorunlara ilişkin çözüm önerileri ve geliştirilebilecek sektörel politikalar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu ile paylaşılacak ve lobi platformu oluşturulacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

Arşiv