Ege Maden İhracatçıları Birliği Muğlalı üyeleriyle bir araya geldi

  • 0
  • 1.706
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan ve 2023 yılında 7 milyar dolar ihracat hedefleyen doğaltaş sektörü Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Bölgesel Sektör Değerlendirme Toplantıları”nda bir araya geliyor ve sektörel sorunları masaya yatırıp çözüm yolları bulmaya çalışıyor. EMİB Yönetim Kurulu, son olarak Muğlalı doğaltaş ihracatçılarıyla bir araya geldi.
 
Türkiye’de doğaltaş ihracatçılarının en büyük örgütlü yapısı olan Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin “Ortak Akıl Toplantısı” olarak tanımladığı, doğaltaş ihracatçılarının sorunlarını görüşme ve doğaltaş ihracatının geliştirilmesine yönelik yol haritasının belirlendiği bölgesel toplantıların sonuncusu Muğla’da gerçekleştirdi.
Türkiye’nin en önemli doğaltaş üretim merkezlerinden olan Muğla’da Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği toplantıya Muğla ve çevresinde faaliyet gösteren 40 civarında doğaltaş üreticisi ve ihracatçısı firma temsilcisi katıldı.
Muğla Tuna Otel’de düzenlenen toplantıda, dünya pazarlarındaki gelişmelerin, Maden ocak işletme ruhsat alımlarında yaşanan tıkanıklığın gündeme geldiğini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, toplantıda gündeme gelen sorunların çözümü için çalışma başlattıklarını söyledi.
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu toplantılarını EMİB üyelerinin yoğun olduğu bölgelerde yapmayı bir gelenek haline getirdiklerini anlatan Erdinç, “Denizli, Burdur, Antalya, Afyonkarahisar ve Muğla illerde periyodik toplantılar yaparak sektörün nabzını tutmuş oluyoruz. Sektörel sorunları birinci ağızdan öğrenme ve çözüm geliştirme şansına sahip oluyoruz. En fazla katma değerli ihracatı gerçekleştiren ve vasıfsız işgücünün en yoğun istihdam edildiği doğaltaş sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması için bu toplantılar bize ışık tutacak” diye konuştu.
 
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen “Muğla Doğaltaş Sektörü Değerlendirme Toplantısı”na Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu üyeleri Candan Özlütürk, Mehmet Ali Çoban, Himmet Ünal ve Hikmet Çelikkol, Denetim Kurulu üyeleri Ayhan Orhan, Ertuğrul Doğuç ve Ali Gür katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv