Ege’nin en büyükleri arasındaki konumunu güçlendirdi

  • 0
  • 736
Yazı Boyutu:

Türkiye’de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadakitek temsilcisi olan Katmerciler Araç Üstü Ekipman (KATMR), Ege Bölgesi’nin enbüyük şirketleri arasındaki konumunu güçlendirdi. Katmerciler, 2012 yılındaelde ettiği 124 milyon liralık üretimden satış geliriyle, Ege Bölgesi SanayiOdası (EBSO) tarafından her yıl açıklanan “Ege Bölgesi’nin 100 Büyük SanayiKuruluşu” listesinde 28 basamak birden yükselerek 82’inci sıradan 54’üncüsıraya çıktı. Bu hızlı yükselişle Katmerciler, ilk 100 şirket arasında en hızlıyükseliş kaydeden şirket oldu.

Katmerciler, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafındanMayıs ayında açıklanan “En Büyük İhracatçı Firmalar” listesinde de 2012 yılındaelde ettiği 62,7 milyon dolarlık ihracat geliriyle bir yılda 415 basamak birdenyükselerek 662’nci sıradan247’nci sıraya çıkma başarısını göstermişti.İhracatını yüzde 131 oranında artıran Katmerciler, TİM listesindeki şirketlerarasında bir yılda ihracatını en fazla artıran şirketlerden birisi olmuştu.

Başarılı performansdevam ediyor
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, EBSO listesininaçıklanması üzerine yaptığı değerlendirmede, 2012 yılında, satış gelirlerindenihracat artışına, karlılıktan aktif büyüklüğe kadar tüm bilanço kalemlerindeönemli artışlar elde ettiklerini belirterek, EBSO listesinde bir yılda 28basamak birden yükselerek 54’üncü sıraya çıkmalarının da uzun yıllardır devameden başarılı kurumsal performansın yeni bir sonucu olduğunu ifade etti.

41 ülkeye ihracat yapan, sektörünün en büyük ihracatçışirketi olarak Türkiye’yi ve İzmir’i uluslararası ölçekte en iyi şekilde temsiletmeye gayret ettiklerini kaydeden Katmerci, açıklamasında 2012 yılısonuçlarını da şöyle özetledi:

“2012 yılında konsolide gelirlerimizi yüzde 79 artırarak85,7 milyon liradan 153,1 milyon liraya yükseltirken, net kârımızı yüzde 286artırarak 2,4 milyon liradan 9,3 milyon liraya yükselttik. 2011 yılında 55,6milyon liralık ihracat gerçekleştirirken,2012 yılında toplam ihracatımızı yüzde147 oranında artışla 137,7 milyon liraya yükselttik. 2011-2012 döneminde özkaynaklarımız yüzde 35 artışla 29,9 milyon liradan 40,3 milyon liraya, aktifbüyüklüğümüz ise yüzde 30 artışla 118 milyon liradan 153 milyon liraya çıktı.”

TİM listesindeki hızlı yükselişin ardından EBSO listesindeortaya çıkan sonucun da kendilerini memnun ettiğini belirten Katmerci, “Halkaaçık bir şirket olarak, ortaya koyduğumuz başarılı mali tablolarla,yatırımcılarımıza ve hissedarlarımıza karşı taşıdığımız sorumlulukları yerinegetirmiş olmanın huzuru içindeyiz” dedi.

Öncelikli hedefsavunma sanayi
Katma değeri yüksek ürünlere yoğunlaşma stratejisi kapsamında şirketinöncelikli hedef sektörünün savunma sanayi olduğuna dikkat çeken FurkanKatmerci, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 19 Mart2013 tarihinde verilen“Tesis Güvenlik Belgesi” sayesinde, artık, hem Türk Silahlı Kuvvetleri, hem deNATO’nun ihtiyaçları için açılan savunma sanayi ihalelerine katılabilmeimkanını elde ettiklerini hatırlattı.

Bu sektöre yönelik ilk adım olarak, tekerlekli zırhlı araçüretimine odaklandıklarını kaydeden Katmerci, şunları söyledi: “Halihazırda, iki farklı ana görev ihtiyacı anlamındabirbirini tamamlayan özelliklerdeki Zırhlı Personel Taşıyıcı araçlar üzerineyoğunlaşmış durumdayız. Her iki araç, şu ana kadar gerçekleştirilen test vedeğerlendirmeleri başarıyla sonuçlandırdı. Ayrıca, muhtemel bazı yurt dışıprojeler için görüşmelere devam ediyoruz. Bu araçların üretimi için gereklimakine ve ekipman yatırımımızı da tamamlamış durumdayız.”

Bölgesel Türk markasıolmak
28yıllık köklü geçmişi, araç üstü ekipman sektöründeki deneyim vebirikimiyle Katmerciler’in öncü ve yenilikçi bir şirket olduğunu vurgulayanKatmerci, sözlerini şöyle sürdürdü: “İtfaiyeden çöp aracına, araç kurtarmadanvidanjöre, kanal açmadan tanker ve damperlere, 30 farklı tipte araç üretebilenve bu alanda rakipsiz bir şirketiz. 41 ülkeye ihracatımızla sektörümüzün açıkara ihracat lideri durumundayız. Hedefimiz, Katmerciler’i, ülkemizin odağındabulunduğu bölgenin en saygın ve en güçlü araç üstü ekipman şirketlerindenbirisi haline getirmek, bu sektörde bölgesel bir Türk markası olmaktır. ÖzellikleAfrika ve Ortadoğu itfaiye ve çöp aracı pazarında hakim şirket olmastratejimize uygun olarak sürdürdüğümüz çalışmaların meyvelerini topluyoruz.Her yıl istikrarlı bir şekilde ve hızla artan ihracatımız, bu yolda güvenleilerlediğimizi ortaya koymaktadır.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Girişimcilik ve İnovasyon Çalışmalarına Yaşar İDEA İle Hız Veriyor

Ege'nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Arşiv